• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı dosya ama boyutları çok farklı!

Excel Vers. ve Dili
2007 Standart Türkçe
Merhaba, excel de tablo oluşturularak labarotuar sonuçları takip ediliyor. Her ay için dosya kopyalanıp yeni ay için oluşturuluyor. Ocak ayı dosyası 165 sayfadan oluşuyor boyutu 1.12 mb ancak şubat ayı dosyası 115 sayfadan oluştuğu halde 5.8 mb boyuta sahip ve ağ da ortak alanda çalışıldığı için çok yavaş bile değil direk kilitliyor. Ben kendi bilgisayarımda açtığım zaman ram kullanımını aşırı derecede yükseltiyor. Normalde 1 gb da seyreden ram kullanımı 3 gb çıkıyor.

Pc özelliklerim iyi 4 gb ram ve i3 işlemcim var. Bir yerde bir sorun var ama exceli bilmediğim için çözemedim. Netten de arraştırdım ve forumdan ama çözemedim. Dosyayı yüklemem mi gerekli yoksa buradan bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Teşekkürler

verilen yer aldığı en sağdaki sütunu bulun.
bu sütundan 1 sonraki sütundan en sağa doğru tüm sütunlar seçin silin.

verilen yer aldığı en alttaki satırı bulun.
bu satırdan 1 sonraki satırdan en alta doğru tüm satırları seçin silin.

hücrelerde formatlar varsa silin.

formüller varsa ve gerekli değilse değere dönüştürün.

Dediğinizi yaptım ama sanırım olumsuz. Dosya boyutunda bir değişiklik olmadı.

şimdi sadece satır ve sütunları sildi iseniz ve buralarda gerçekten hiç bir şey yoktu ise olabilir.

ancak
- renklerin, formatların silinmesi,
- yazı büyüklüklerinin küçültülmesi,
- hücrelerdeki formüllerin aynı yerlerinde (kopyala, özel yapıştır, değerleri yapıştır ile) değere dönüştürülmesi,
- gereksiz grafiklerin, şekillerin, resimlerin silinmesi,
- gereksiz pivotların silinmesi,
halinde dosya mutlaka küçülmeli.

iş yerinde sürekli HD kapasite sorunu yaşıyoruz. yukarıdakilere ilave olarak ilk yaptığım formüllerde aralık belirtilirken tüm sütun mu seçilmiş, aynı sayfa kopyalanarak bir kez daha mı oluşturulmuş (test amaçlı 50 bin satır başka bir sayfaya kopyalanıyor, deneme yapılıyor, sonra silinmesi unutuluyor) kontrol etmek.

Geri