• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı değerleri toplamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k0081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Profesyonel 2019 x64 TR
Merhaba arkadaşlar;

B ve D hücresindeki değerler aynı ise E sütununa toplam alsın. toplama alınan her değerin hücresine 0 yazsın.. ( yani 0 yazıldığında bu toplama alındı anlamında..)

dosyayı güncelledim.

Ekli dosyayı görüntüle yedek2.xlsm

******** Soru çözülmüştür.. ********

Son düzenleme:
Kod:
CHS114.3*3		3537	8	32

Burada nasıl bir eşitlik var anlayamadım.

Ben de bir şey anlamadım ve anlamadığım bir nokta da E sütunundaki değerler yine E sütununa mı toplanacak? Bu biraz garip olmaz mı?

Galiba B sütunundaki malzeme koduyla D sütunundaki boyu aynı olan satırların E sütunundaki adetlerini yine E sütununa toplamak istiyorsunuz. Eğer öyleyse ben olsam E sütununa toplamaktansa F sütununda aşağıdaki formülle toplatırdım. Böylece bir malzeme kodunun ve boyunun ilk geçtiği satırda karşısında toplamı görülecektir:
Kod:
=EĞER(ÇOKEĞERSAY($B$18:B19;B19;$D$18:D19;D19)=1;ÇOKETOPLA($E$18:$E$100;$B$18:$B$100;B19;$D$18:$D$100;D19);"")

Ben de bir şey anlamadım ve anlamadığım bir nokta da E sütunundaki değerler yine E sütununa mı toplanacak? Bu biraz garip olmaz mı?

Galiba B sütunundaki malzeme koduyla D sütunundaki boyu aynı olan satırların E sütunundaki adetlerini yine E sütununa toplamak istiyorsunuz.
Kod:
=EĞER(ÇOKEĞERSAY($B$18:B19;B19;$D$18:D19;D19)=1;ÇOKETOPLA($E$18:$E$100;$B$18:$B$100;B19;$D$18:$D$100;D19);"")

hocam doğru anlamışsınız.. aynen öyle.. sadece toplam F ye değil E ye olacak..

bunun amacı tablo içinde sadeleştirme yapıyoruz.. adetleri , boyları ve isimleri aynı olanları tekrar tekrar yazmaya gerek yok.. burda adetleri toplatarak tek satırda olayı bitirmiş olacağız...

Tam isteğiniz makroyla yapılır ama ben beceremem maalesef. Ancak özet tablo raporu da işinizi görür.

Tam isteğiniz makroyla yapılır ama ben beceremem maalesef. Ancak özet tablo raporu da işinizi görür.

Olsun hocam. cevaplar için teşekkürler.. sağolun.

Son düzenleme:
Geri