• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı değerleri belirtme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
merhabalar...

ekli dosyada sayfa 3 te mühre çapı altındaki değerler için aynı sayıdan iki tane varsa bunu görmek istiyorum. aynı ölçüden iki tane olduğunu pratik bir şekilde görmeliyim. yardımlarınızı bekliyorum. bu arada belirtmek isterim excel 2007 kullanıyorum.

Ekli dosyalar

MUYGUN üstat 15,30 1 - 15,30 2 - 15,30 3 yerine sadece 15,30 3 olaak görebilirsem harika olur. umarım mümkündür.

Merhaba;
Dorğeu anladıysam eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

sayın MUYGUN formülü açıklayabilir misiniz. balık tutmayı da öğrenelim :)

Sayın MUYGUN tabloyu incelerken fark ettim. diyelim ki 19,90 değeri 6 tane var. ben 3. ve 4. değeri görmek istemiyorum. benim ihtiyacım olan sadece 19,90 değerinin sütun içerisinde kaç adet olduğu. 19,90-1 , 19,090-2 şeklinde bakarsam beni yanıltabilir. bütün satırlara bakmam gerekir.satır sonundan başlayarak hatanın önüne geçebilirim ama excelden tam olarak istediğim şeyi almış olmam.

Merhaba;
Tam olarak tablodan istediğiniz nedir?
Farzedelim ki tabloda değişik sıralarda 6 adet 19,90 var
Tablonun burda kaçıncı 19,90 a nasıl bir işaret yada sayma sayısı ve her ne yazmasını istiyorsunuz?
Ayrıca bu sayı 1 yada 2,3.. olsaydı sonuç ne olması gerekirdi?
Cevaplarsanız tekrar bakarım.

Merhaba;
Tam olarak tablodan istediğiniz nedir?
Farzedelim ki tabloda değişik sıralarda 6 adet 19,90 var
Tablonun burda kaçıncı 19,90 a nasıl bir işaret yada sayma sayısı ve her ne yazmasını istiyorsunuz?
Ayrıca bu sayı 1 yada 2,3.. olsaydı sonuç ne olması gerekirdi?
Cevaplarsanız tekrar bakarım.

tabloda kaç tane 19.90 var. 6 taneyse bu altıyı görmek istiyorum. ayrı ayrı bakmak istemiyorum. 19,90-1, 19,90-2, 19,90-3 yerine 3 tane 19,90 varsa 19,90-3 şeklinde görmek istiyorum. hücrelerdeki değerler makine yedek parçaları. hangi yedek parçadan kaç tane var bunu bilmek istiyorum. 19,90 ın nerede olduğu değil kaç tane olduğu önemli. umarım açıklabilmişimdir.

Geri