• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı değere ait farklı verileri sıralama

Excel Vers. ve Dili
excel 97 türkçe
Üstadlarım merhaba;
Benim sorunum tablo1'deki değerleri tablo2'ye süzerek aktarmak. Örnek dosyayı gönderiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Formülleri dizi formülü olup direk enter tuşuna basmadan formül çubuğunda iken CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basılarak girilmiştir.

Örnek dosyanız ektedir.

Son düzenleme:
Formülleri dizi formülü olup direk enter tuşuna basmadan formül çubuğunda iken CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basılarak girilmiştir.

Örnek dosyanız ektedir.

Üstadım; kırmızı alana değer girildikten sonra sarı alanın olması gereken şekli manuel olarak yaptım. Bunu formule etmem gerekiyor. Biraz önce yaptığın çalışma için teşekkür ederim ama sanırım istediğimi tam anlatamadığımdan dolayı hatalı olmuş. Tekrar ilgilenebilirmisin?

Son düzenleme:
Örnek dosyanız ektedir.

Üstadlar Ali uzmanın yaptığı kısmen doğru. Ama benim daha çok veriyi yazdırmamam lazım ve 1.tabloya daha fazla değer girdiğimde sonuç alamıyorum.

tablo 2 deki formülleri aşağıya doğru kopyalarsanız isteidğiniz olmuş olur.

hayır formüle bakmamışım siz istediğiniz için sayın ali formulü tablo 1 in bitiş hücresine kadar yazmış bence direk kullanızacağınız satır sayısını bildirin

=EĞERSAY(C2:C6;G5) formülündeki aralığı ve dizi formüllerindeki aralığı kendi aralığınıza göre ayarlayın.

tablo 1 veri tablosu. belki 5.000, belki 50.000 satır olacak. Ne kadar veri toplanırsa tablo1'e eklenecek.

CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak girdiniz mi?

CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak girdiniz mi?

Ali uzman dün akşamdan buyana uğraşıyorum. Sizi tekrar rahatsız etmek istememiştim ama beceremedim. Bu uyarınızdan sonra tekrar denedim ve hallettim. Teşekkür ederim

Geri