• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aylık yakıt sarfiyatı

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Benim yapmak istediğim araçlara alınan yakıtların araç bazında ve ay ay ne kadar yakıt aldıklarını hesaplamak. Çalışmayı ekte sundum. Ekteki dosyada İSTATİSTİK kısmında araç listesini oluşturdum burada araçların ay bazında yakıt tüketimini hesaplamak. Bunu nasıl yapabilirim. Örneğin 34 E 400 plakalı araç ocakta ne kadar şubatta ne kadar benzin almış bunu hesaplamak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

isteğimin üstünde bile olmuş çok teşekkür ederim. muygun hocam birşey daha soracağım. istatistikte benzin motorin diye saçmak yerine hepsini birden dağıtsa olmazmı. çünkü plakalar tektip yakıt kullanıyor. yani demek istediğim benzin ve motorini aynı anda göstermesi bu şekilde olabilir mi

isteğimin üstünde bile olmuş çok teşekkür ederim. muygun hocam birşey daha soracağım. istatistikte benzin motorin diye saçmak yerine hepsini birden dağıtsa olmazmı. çünkü plakalar tektip yakıt kullanıyor. yani demek istediğim benzin ve motorini aynı anda göstermesi bu şekilde olabilir mi

Merhaba;
Ayrı sayfalarda sarfiyat tuttuğunuza göre ayrı yakıtlar olduğunu zannediyorum.
Eğer bir yıla, bir aya ve bir plakaya bağlı olarak benzin+motorin sayfalarındaki ilgili verilerin toplamı sizin için yeterliyse (örnek dosyada ilk plaka için) E ve F sütunlarını gizleyin. Bu işlemi diğer plakalar içinde uygulayın Sadece toplamı görmüş olursunuz. İstediğinizde gizlenen sütunların gizliliğini sonlandırarak verileri görünür hale getirebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun;

Günaydın ve iyi pazarlar.

Üstadım bu güzel katkınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

sayın muygun hocam çok teşekkür ederim. elinize sağlık

Geri