• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylık Verileri Ortak Tabloda Toplama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
Merhaba

Ekli dosyada anlatmaya çalıştım ancak buraya da yazayım. Araştırdım forumu ama sorunuma çözüm olabilecek bir yöntemi bulamadım. Muhakkak vardır diye düşünüyorum ancak uyarlayamadım sanırım.

Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz aylarına ait müşteri ve müşteriye satılan ürün ile satış miktar ve tutarlarını içeren tablolarım var. Ben bunları tek bir tabloda yanyana almak istiyorum. Düşeyara ile yapamıyorum çünkü bir ürün birden fazla müşteride mevcut. Bu yüzden ilk rastladığı veriyi getiriyor. Topla Çarpım ile de yapamadım çünkü ürünlerle müşteriler alt alta aynı kolondalar.

Aynı zamanda Mart ayında olan bir firma Nisan ayında olmayabilmekte. Elimde tüm firmaların ve tüm ürünlerin listesi mevcut normalde. Bunları Topla Çarpım a uygun hale getirecektim ancak 1000 küsür firma ve 60 küsür ürün var.

Ekli dosyalar

selam
öncelikle a sütunundaki değerleri yeni sütunlara ayırmakla başlamalısın
mesela
a1: 120 00034 005 - RESPORT SPOR EGTM.POL.YEMEK SAN.TİC.A.Ş. ÜLKER
120 00034 005: müşteri mi?
RESPORT SPOR EGTM.POL.YEMEK SAN.TİC.A.Ş. ÜLKER :müşteriye satılan ürün mü?

firma adı
ürün1
ürün2 nelerdir? tablonda keşke birkaç örnek doldurabililsen

a20 de :57100 - KÖY EKMEĞİ 500GR
bunda firma adı ne?

eğer bunlara bir açıklık getirirsen "-" işareti her hücrede mevcut, bunu kullanarak ayrı sütunlara bölerek topla.çarpım ile çözülebilir

120 00034 005 - RESPORT SPOR EGTM.POL.YEMEK SAN.TİC.A.Ş. ÜLKER Müşteri kodu ve müşteri adı

Her 120 ile başlayan müşterinin altında da ona ait ürünler var. Örneğin 57100 - KÖY EKMEĞİ 500GR

Listeniz bilgisayardan bu şekilde mi çıkıyor?

Eğer öyleyse listeyi düzenlemek gerekecek. Sonrası kolaydır.

Evet ne yazık ki çekilen rapor bu şekilde.

120 00034 005 - RESPORT SPOR EGTM.POL.YEMEK SAN.TİC.A.Ş. ÜLKER
57843 - EKO ROLL 70*40GR
57844 - EKO KEPEKLİ 70*40GR
57605 - BEYAZ SANDWICH EKMEKĞİ 10*100 GR
57613 - KEPEKLİ SANDWICH EKMEKĞİ 10*100 GR
57031 - KEPEKLİ ROLL EKMEK 30*50 GR

böyle altalta bin küsür firma var ve her firmanın altında o firmaya satılan ürünler var. Yan sütunlarda ise Net Satış Tutarı ve Miktarları var. İstenilen şey her ayı tek bir tabloda yanyana getirmek. Sadece firmalar olsa bir firma birden fazla olmayacağı için düşeyara ile yapabiliyorum. Ancak bir ürün birden fazla firmada olduğundan düşeyara işimizi görmüyor. Epey düşündüm ancak sanırım rapor bu haldeyken istenileni formülle yapmak imkansız gibi. Manuel yapmaya kalksam binlerce satır var 5 adet ay var mümkün değil altından kalkılmaz.

Merhaba;
İmkansız değil ama Bu karmaşayı ayrıştırmak için güçlü bir pc ye ihtiyacınız var.
Tablolarınızın düzeni bu şekilde ise (ve böyle devam edecekse) eki inceleyin.
Not: tabloyu kullanacaksanız veri doğruluğunu mutlaka kontrol edin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Muygun hocam ordaki firma bilgilerini nerden aldınız acaba verileri değiştirip kendime göre uyarlayım dedim uyarlayamadım cevaplarsanız memnun olurum
saygılarla

Muygun hocam ordaki firma bilgilerini nerden aldınız acaba verileri değiştirip kendime göre uyarlayım dedim uyarlayamadım cevaplarsanız memnun olurum
saygılarla

Merhaba;
hs sayfası diğer sayfaları (aylara ait sayfalar) birleştiren bir sayfa.
Dolayısıyla tüm veriler hs sayfasında birleştiği için diğer sayfalarla işlem yapmaya gerek olmaksızın sadece hs sayfası verilerini yorumlamak yeterli oluyor.
İyi çalışmalar.

buna benzer bir sorunum var; cari çalışmasında her müşteri için açılan sayfalar var, 1- bu sayfalara her ay geldiğinde otomatik aidatların girilmesini istiyorum, örneğin 01-ocak-2012 olduğunda b sütununda en son boş hücreye atıyorum 200 tl yazılsın istiyorum. 2-her sayfada belli aylarda girilen ödeme tutarlarını toplamak istiyorum, örneğin ocak ayında yapılan ödemelerin toplamını almak istiyorum.. yardımcı olacaklara şimdiden tşkler.

Geri