• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylık taksit toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k0081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Profesyonel 2019 x64 TR
Merhaba arkadaşlar;

J4:J386 aralığında tarihler mevcut. K4:K386 aralığında Fiyatlar var. ödenmemiş taksitlerin Rengi kırmızı.

yapmak istediğim:

J4:J386
05.05.2013
05.06.2013
05.07.2013
02.05.2013
04.06.2013
03.04.2013

K4:K386
25,0 tl
15,0 tl
40,0 tl
28,0 tl
14,0 tl
32,0 tl

Günün tarihine +1 ekleyerek ve yazı renginin kırmızı olmasına göre toplam almak. (şuan 5. aydayız +1 = 6.ay) 15+14= 29 TL bunu bir hücreye formül olarak nasıl yazabilirim.?

yardımcı arkadaşa şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((AY(J4:J386)=AY(BUGÜN())+1)*(K4:K386))

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((AY(J4:J386)=AY(BUGÜN())+1)*(K4:K386))

formülü denedim. fakat #DEĞER! hatası alıyorum hocam.

pardon hocam tamam. toplama yapıyor,, Formülü inceliyorum...

Ben verdiğiniz değerleri kopyalayıp excele aldım ve formülü uyguladım sorun yok görünüyor.
İsterseniz belgenizden küçük bir bölümü örnek dosya olarak ekleyin bakayım.

Teşekkür ediyorum öncelikle.. Evet hocam örnek dosyayı ekliyorum dediğiniz gibi orda toplama yapıyor. benim diğer tablomda yapmadı.. yani farklı bir rakam verdi daha doğrusu.. inceliyorum tekrar.. bir de hocam bu örnek tabloda da belirttiğim gibi, eğer değer mavi ise toplama alınmayacak..
Ekli dosyayı görüntüle Kitap1.xlsx

hatanın nereden kaynaklandığını buldum hocam. sizin formülünüz toplamıyapıyor. ama sadece AY baz alarak devam ediyor.. yani yılı hesaba katmadan işlem yapıyor. 2012 ve 2011 in 6. aylarınıda toplama dahil ediyor....

Şimdi; Renk şartı bu durumda geçerli oluyor.. yani bu formüle sadece kırmızı renkte olanları dahil edebilirsek işlem tamam oluyor..

Son düzenleme:
Kırmızı mavi ayrımını neye göre yapıyorsunuz, yani renk değişikliği kararını neye göre veriyorsunuz?

Kırmızı mavi ayrımını neye göre yapıyorsunuz, yani renk değişikliği kararını neye göre veriyorsunuz?

diğer sütuna ödendi yazdığımda tüm satır mavi renge dönüşüyor. koşullu biçimlendirme. yani normalde taksitlerim kırmızı renkte.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyayı inceleyiniz.
Toplama dahil edilecek ay, yıl ve toplama dahil edilmeyecek kısmı ile tarihlerde değişiklikler yaparak test ediniz.

Ekli dosyalar

Toplama dahil edilecek yıl ve ay hücrelerindeki değerleri BUGÜN formülü kullanarak da belirleyebilirsiniz.
-Yıl için =YIL(BUGÜN()) gibi
-Ay için =AY(BUGÜN()+1) gibi

-Ayrıca toplama dahil edilmeyecek kısmındaki veriyi silerek ödendi olmayanların toplamını alabilirsiniz.
-Ya da o hücreye örneğin firma ismi yazıp formüldeki "L4:L386<>M3" kısmını da "L4:L386=M3" şeklinde değiştirerek o firmaya ait olanların toplamını alabilirsiniz.

Artık o kısımları ihtiyacınıza göre siz düzenlersiniz.

İhtiyacınız görüldü mü acaba?
Son bir mesaj yazarsanız sayfayı kapatmak için bekliyorum.

Ömer hocam , cevaplar için çok teşekkür ederim. Son göndermiş olduğunuz örnek tabloyu inceledim.. sorun yok. bu şekilde tamam. Ama ben tablo formatımı değiştiremem. dolayısı ile sizin göndermiş olduğunuz son formülü kullanamam.. ilk göndermiş olduğunuz formül formatında olması gerekiyor..

Ben kırmızı rengi şart olarak belirlemiştim.. bunu YIL olarak değiştirirsek yine doğru sonuca ulaşabiliriz sanırım..

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((AY(J4:J386)=M2)*(K4:K386)*(L4:L386<>M3)*((YIL(J4:J386)=M1)))
formülünde;
-YIL kısmındaki =M1 yerine =YIL(BUGÜN())
-AY kısmındaki =M2 yerine =AY(BUGÜN())+1
-ödendi ile ilgili olarak da <>M3 yerine <>"ödendi"

yazarak da olur.

ömer.baran;

Hocam çok teşekkür ediyorum tamamdır.. zahmet verdim, çok sağolun., saygılar..

Estağfurullah, iyi günler dilerim, Düzce'ye selamlar.

Estağfurullah, iyi günler dilerim, Düzce'ye selamlar.

Hocam merhaba ; alttaki formülü sizin söylemiş olduğunuz bilgilere göre düzenlemiştim. yaptığı iş belirtilen hücre aralığında , bir sonraki aya göre ve ödendi şartına göre toplam alıyor..

Yapmak istediğim : Formül yine Aynı fakat bu toplam alma işini her ayın 5. gününe kadar devam ettirsin.. ayın 6. günü olduğu zaman bir sonraki aya geçsin.. (yani şuan yaptığına devam etsin.)

yardımcı arkadaşa şimdiden teşekkürler.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((AY(D5:D500)=AY(BUGÜN())+1)*(E5:E500)*(F5:F500<>"ödendi")*((YIL(D5:D500)=YIL(BUGÜN()))))

Son düzenleme:
Geri