• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylık ortalama hisse senedi

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010
Arkadaşlar merhaba,

Aşağıda yardımınızı istediğim konu bir tez'in ufak bir parçasıdır.Konuyu birebir aşağıda sizinle paylaşıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

BorsaGetiri.Xlsx dosyası çok sayıda büyük firma için hisse senedi getirilerini içerir. Her bir sayfa belli bir hisse için 5 yıllık bir döneme ilişkin getirileri içerir, hisselerin kısaltılmış adları da sayfa adlarıdır. Bu kullanıcı formu oluşturun: Tamam ve iptal düğmesi, hisse senedi (kısaltmış adlar) listesine ilişkin bir liste kutusu içersin. Kullanıcı listeden tek bir hisse seçebilsin. Daha sonra program seçilen hisse için ortama aylık getiriyi raporlayan bir mesaj göstersin.
Ben bir excel oluşturdum ve soruyu orada da ayrıca göstermeye çalıştım .
İlginiz için teşekkürler.

http://www.excel.web.tr/f48/aylyk-ortalama-hisse-senedi-t156500.html

http://s32.postimg.org/w738d56g5/IMG...502_WA0035.jpg

Son düzenleme:
Merhaba.

Öncelikle aynı soru için bir'den fazla konu açmanızın doğru olmadığını belirtmek isterim.
Açtığınız konu gerilere düştüğünde, açtığınız ilk konu sayfasına; sorunun çözülmediğini/güncel olduğunu belirten bir cevap yazarak öne çıkartmanız mümkün.(Önerim; forum yöneticilerinden, diğer konunun silinmesini istemelisiniz.)

Ayrıca, konuyla ilgilenecek üyelerden; eklediğiniz resimden hareketle bir Ms.Excel belgesi oluşturmasını, örnek veriler yerleştirmesini ve bu örnek verilerden hareketle düşündüğünüz çözümü test etmesini istemiş oluyorsunuz.

Bence bir örnek belge hazırlayıp (sayfa yapısı, çalışma sistemi, userform vs tasarlayarak), sorunuzu bu belge üzerinden sormanız halinde daha hızlı ve net çözüm bulacağınızı düşünüyorum.

Mevcut haliyle çözüm bulmanız biraz güç bence.

Zira yardım istemiş olmuyorsunuz, tezinizi birinin hazırlamasını istemiş oluyorsunuz.
.

Merhaba.

Öncelikle aynı soru için bir'den fazla konu açmanızın doğru olmadığını belirtmek isterim.
Açtığınız konu gerilere düştüğünde, açtığınız ilk konu sayfasına; sorunun çözülmediğini/güncel olduğunu belirten bir cevap yazarak öne çıkartmanız mümkün.(Önerim; forum yöneticilerinden, diğer konunun silinmesini istemelisiniz.)

Ayrıca, konuyla ilgilenecek üyelerden; eklediğiniz resimden hareketle bir Ms.Excel belgesi oluşturmasını, örnek veriler yerleştirmesini ve bu örnek verilerden hareketle düşündüğünüz çözümü test etmesini istemiş oluyorsunuz.

Bence bir örnek belge hazırlayıp (sayfa yapısı, çalışma sistemi, userform vs tasarlayarak), sorunuzu bu belge üzerinden sormanız halinde daha hızlı ve net çözüm bulacağınızı düşünüyorum.

Mevcut haliyle çözüm bulmanız biraz güç bence.

Zira yardım istemiş olmuyorsunuz, tezinizi birinin hazırlamasını istemiş oluyorsunuz.
.

Diğer konunun kapatılması için sayfa yöneticilerine talepte bulunuldu.
Diğer konuyu ise kapatılıncaya kadar arkadaşları meşgul etmemek adına kilitlemiştim.Diğer konuyu yanlış yere açtığımı farkettiğim için yeni konu açılışı yaptım fakat diğer konu kapatılmadan açmamam gerekirdi haklısınız.

Bir excel dosyası hazırladım aşağıdaki linkte mevcuttur.
Konuyu bu excelde de ayrıca açıklamaya çalıştım.

http://s2.dosya.tc/server/c5ati1/BORSA_GETIRI.xlsx.html

Uyarılarınız için teşekkürler.

Merhaba.

Belge ekte (Elimden gelen budur, zira UserForm olaylarıyla uğraşmışlığım çok fazla değil).
.

Ekli dosyalar

Belgeyi e-posta adresinize gönderdim.

Geri