• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aylık iş Günlerinin toplamı

Excel Vers. ve Dili
ileri excel
değerli hocalarım merhaba

bir sorunum var yardımınızı rica ediyorum
aşağıdaki linkte bulunan tabloda üretim hatlarına göre verilen işler var işin başlangıç tarihi ve bitiş tarihi

benim istediğim kırmızı çerçeveli alanda aylık üretim hatlarında kaç iş günü çalışıldığının toplamı

yani H1 (üretim hattı 1 de ) ocak ayında toplam kaç iş günü çalışılmış şubatta ne martta ne
ve diğer hatlarda bir turlu fonksiyon ve makrolarla denememe rağmen yapamadım

http://s2.dosya.tc/server2/yjy432/sor.xlsx.html

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon hazırladım.

=K_GÜN_SAY(Alan;Kriter;Başlangıç_Tarihi;Bitiş_Tarihi;Ay;Yıl;Resmi_Tatiller;İş_Günü_Sayılsın)

Fonksiyondaki Resmi_Tatiller bölümü opsiyoneldir. Boş geçebilirsiniz. Sadece noktalı virgül yazarak boş geçiniz.

Fonksiyonun en sonundaki kriter opsiyoneldir. İş günlerini saydırmak isterseniz bu kriter boş bırakabilirsiniz ya da DOĞRU (1) yazabilirsiniz. Bu durumda gün sayısına iş günleri dahil edilir.

Eğer iş günlerini saydırmak istemiyorsanız bu kritere YANLIŞ (0) yazmalısınız. Bu durumda iş günleri sayıma dahil edilmez.

Fonksiyona isteğe göre eklemeler yapılabilir.

Ekli dosyalar

korhan hocam altın uye degılım acaba dosya tc ye koyabılırmisınız

korhan hocam elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş
iyiki varsınız

korhan hocam tek bir sorun var özetleyeceğim Tablo başka bır sayfada olunca çalışmıyor

Merhaba.

Sayın AYHAN forumda değil.
KTF'nin tüm belgelerinizde kullanılmasına ilişkin olarak kendisi çözüm iletecektir.

Aşağıdaki şekilde de sonuç alabilirsiniz.
Böylece makro kod kullanmamış ve her belgede kullanabileceğiniz formüllerle sonuç almış olursunuz.
NOT: Bitiş tarihlerinin, başlangıç tarihlerinden büyük olması gerekir.
Belgenizdeki C9 hücresindeki tarih ile B9 hücresindeki tarihi kontrol edin.

-- D2 hücresine (liste boyunca kopyalanacak: yardımcı sütun)
Kod:
=TAMİŞGÜNÜ.ULUSL(B2;C2;1)

-- I7 hücresine uygulayın ve sağa ve aşağı kopyalayın
(dizi formülü olduğundan, formül CTRL+SHIFT+ENTER ile girilmelidir)
Kod:
=TOPLA(EĞER($A$2:$A$18=I$6;EĞER(AY($B$2:$B$18)=SATIRSAY($I$6:I6);$D$2:$D$18)))

Son düzenleme:
hocam sizinkinde 1 sorun var o da şu diğerlerinde çalışıyor sorun şu 11.03.2016 da başlayıp 21.05.2016 da biten bir iş varsa içindeki 4 üncü ayı toplamıyor korhan hocamın fonksıyonunu farklı kıtaplarda kullanmıcam yan sayfa sheet de kullanıcam aynı kitap için de yani nasıl uyarlanır acaba

Merhabalar.

İşte tam da bu nedenle, cevaplarımın altındaki İMZA bölümünde yer alan açıklamalarda
"gerçek belgenizle aynı yapıda" vurgusu var.

Siz sormuyorsunuz ve örnek verilerinizde de bu seçenek yok ama;
soracağınız bir sonraki sorunun ya da olmadı diyerek yazacağınız yeni mesajın konusunun
"peki yıl değişimlerinde ne olacak" şeklinde olacağını sanıyorum.

Aylar için birer yardımcı sütun kullanılarak hazırladığım yeni formüllü çözüm belgesine
buradan da ulaşabilirsiniz.

TAMİŞGÜNÜ.ULUSL işlevini dizi formülleri içerisinde kullanamadım, halledebilirsem yardımcı sütun olayı tümüyle yok edilebilir belki.
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selam,
sanıyorum gelecek esas soru, bu iş günlerinden bayramları / resmi tatilleri / idari izinlerde çalışılmayan günleri de düşmemiz lazım olacak.... Malum bayramlar başlıyor...
kolay gelsin...

Selam,
sanıyorum gelecek esas soru, bu iş günlerinden bayramları / resmi tatilleri / idari izinlerde çalışılmayan günleri de düşmemiz lazım olacak.... Malum bayramlar başlıyor...
kolay gelsin...

Aynen Sayın sakman. :)
İyi bayramlar.

Merhaba,

Mesajlarımda verdiğim örnek dosyaları güncelledim. Fonksiyona ek olarak YIL ve Resmi_Tatiller parametreleri eklenmiştir.

ömer hocam evet o hata bende sonradan farkettım kusura bakmayın lütfen sımdıkı formül doğru evet çok sağolun

korhan hocam diğer hocalarımında belırttıgı gıbı bır sonrakı atladığım soru o olacaktı onuda halletmişsiniz valla elleriniz dert görmesin çok sağolun :)

Alternatif örnek dosyalar ekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri