• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylık dosyaları birkerede kopyala yapıştır.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe İngilizce
Merhaba,
Makro konusunda çok tecrübem yok,bu sebeple yardımınızı rica ederim.
Yapmak istediğim aylık hergüne özel tek sayfalık dosyalarım var 1.xls'den 31.xls'ye kadar diyelim ,bu dosyalardaki tek sayfayı başka bir dosyada ayrılmış ilgili sayfaya tek tıkla kopyala yapıştır yapmak istiyorum 1.gün,2.gün3.gün..... sayfalarına hangi günün raporu ise o günün sayfasına.
Yada şöylede olur 1'den 31'e kadar olan dosya yerine hergün aynı isimde oluşan dosyayı yani tek isimdeki dosyayı benim makroyu çalıştırdığım gün ayın kaçı ise o günün sayfasınada yapıştırabilir her iki şekildede işimi görür.
Örneğin:Bugün ayın altısı dosya isimi rapor.xls olsun bunun ilk sayfasını diğer dosyanın 6.gün adlı sayfaya yapıştırmasını sağlayabilirmiyiz?
şimdiden teşekkür ederim.
ekte aylık dosyaları aktarmak istediğim örnek bir dosya var 1.gün .... diye devam eden.

Ekli dosyalar

şöyle bişey yapmaya çalıştım işinizi görürmü ?

Teşekkür ederim sanırım dediğim gibi olmuş tam olarak incelemedim.İlk başta çalışmadığını sandım makroyu çalıştırınca deneme.xls dosyasında bir değişiklik görmedim çünki.Fakat sizin denemenizdeki kayıt 6. günde başarılı olduğu gözüküyordu, sorunun kaydetmeden kapattığından kaynaklandığını en sondaki
Workbooks("deneme.xls").Close kodunu silerek keşfettim aslında çalışıyor ama kaydetmiyormuş kaydetmek içinde onay istemedi.Neyse close kodundan önce
ActiveWorkbook.Save kodunu ekleyince sorun düzeldi teşekkürler emeğine sağlık.

Teşekkür ederim sanırım dediğim gibi olmuş tam olarak incelemedim.İlk başta çalışmadığını sandım makroyu çalıştırınca deneme.xls dosyasında bir değişiklik görmedim çünki.Fakat sizin denemenizdeki kayıt 6. günde başarılı olduğu gözüküyordu, sorunun kaydetmeden kapattığından kaynaklandığını en sondaki
Workbooks("deneme.xls").Close kodunu silerek keşfettim aslında çalışıyor ama kaydetmiyormuş kaydetmek içinde onay istemedi.Neyse close kodundan önce
ActiveWorkbook.Save kodunu ekleyince sorun düzeldi teşekkürler emeğine sağlık.

affınıza sığınarak bir sorun düzeltmesi istesem aslında makronun çalışmasıyla ilgili bir sorunum yok ama makronun yazılı olduğu dosya diğer dosya olması lazım yani rapor.xls değilde deneme.xls dosyasında olmalı ve rapor dosyasındaki tek sayfayı deneme dosyasının ilgili gün sayfasına yapıştırması gerekli.Makroyu bu şekilde biraz uğraştım ama değiştiremedim.

affınıza sığınarak bir sorun düzeltmesi istesem aslında makronun çalışmasıyla ilgili bir sorunum yok ama makronun yazılı olduğu dosya diğer dosya olması lazım yani rapor.xls değilde deneme.xls dosyasında olmalı ve rapor dosyasındaki tek sayfayı deneme dosyasının ilgili gün sayfasına yapıştırması gerekli.Makroyu bu şekilde biraz uğraştım ama değiştiremedim.

Ok sorunumu kendim şu şekilde hallettim.

Workbooks.Open (ThisWorkbook.Path & "\rapor.xls")
Sheets("rapor").Range("A1:H500").Copy 'den sonra

Windows("deneme.xls").Activate
kodu ile istediğim oldu. Belki birilerinede yardımcı olur diye paylaşıyım dedim hemde sorunun hallolduğu bilgisini vermiş olayım.

Geri