Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar ben şunu yapmak istiyorum. Yıl içerisinde satışlar yapılıyor bu satışları aylara göre dağıtmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba;
Giderler kısındaki formüller dizi formülü olup formülde iken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basılarak aktive edilmelidir.
böylece formülünüz;
=EĞER(F3="";"";TOPLA(EĞER(GİDERLER!$E$4:$E$500='YILLIK HESAP ÖZETİ'!F3;GİDERLER!$F$4:$F$500)))
şeklinde iken bu işlemle;
={EĞER(F3="";"";TOPLA(EĞER(GİDERLER!$E$4:$E$500='YILLIK HESAP ÖZETİ'!F3;GİDERLER!$F$4:$F$500)))}
şeklinde {} parantezleri arasına girer. (bu işlem manuel yapılmamalı CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak oluşturulmalıdır)
Yada H3 hücresinde;
=EĞER(F3="";"";TOPLA.ÇARPIM((GİDERLER!$E$4:$E$500='YILLIK HESAP ÖZETİ'!F3)*(GİDERLER!$F$4:$F$500)))
Formülünü uygulayarak aşağı doğru çoğaltın.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.