• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylara göre veri çekme hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aumur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL2007
Merhaba,

Ekte gönderdiğim dosyanın veri sayfasına yazdığım verileri, gelir gider sayfasında hem giderler için hem de gelirler için yıllık / aylık raporlarını almak istiyorum. fakat yazdığım formüldeki çıkan sonuç ile veri sayfasından süzdürerek bulduğum sonuçlar birbirini tutmuyor. Zannederim ay ile ilgili bölümde hata yapıyorum.

yardımlarınızı bekliyorum.

şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Sorun benzer açıklamaların hem C sütununda hem de H sütununda olmasında. Siz referans olarak H sütununu vermişsiniz ve aldığınız sonuç doğru. Sanıyorum sağlama yaparken C sütunundan süzmeyi kullanıyorsunuz (örnek, SU C sütununda 288,28 sonuç veriyor, H sütununda 823,28)
Gördüğüm hatayı dosyanızda işaretledim.
Umarım sorunuzu doğru anlamışımdır.
Selamlar,

Ekli dosyalar

ziya bey ilginize teşekkür ederim. birşey daha sormak istiyorum. gelir gider sayfasında alt tabloda, veri sayfasında ocak-şubat-mart-nisan 2012 dönemlerinde herhangi bir cari ödeme olmamasına rağmen sanki varmış gibi gösteriyor ve ileriki yıllarda da 2012 yılının tekrar verilerini veriyor. bu neden olabilir sizce. başka bir formül ile çözebilir miyiz acaba.
teşekkür ederim

Formülünüzde EĞER(AY(VERİ!$A$7:$A$2975)=AY(F$30) , yıl hiç hesaba katılmamış. 2013 Mayıs ayının sonucu ile 2012 Mayıs ayı birebir aynı.
Düzenlediğiniz formül ile siz Mayıs ayı toplamını istiyorsunuz. (sanki !)
Çözüm öneremiyorum, "Dizi" formülleri konusunda zayıfım. Mutlaka yardım edecek bir arkadaşımız olacaktır.
Selamlar,

ilginize teşekkür ederim.

Geri