selam arkadaşlar tablda gecerli tarih (date now) yazıldığına gecerli tarihi otomatik olarak veriyorsa ayın şekilde geçerli ay içinde böyle bir formül varmıdır yardımlarınızı bekliyorum
sayın beab05 ilginiz için teşekkür ederim poroğram access ile yapılıyor daha önce belirtmemiştim. formülünüz doğru ancak rakam olarak veriyor metin olarak alma imkanımız yokmu çok teşekürler
Benimde bir sorum olacak. Seçme sorgusundan forma bir liste kutusu oluşturdum tarihe göre sıralatıyorum. Fakat seneye göre sıralıyor.
Ben bu tarihleri aya göre sıralatmak istiyorum. Nasıl yapabileceğim konusunda cevap verirseniz sevinirim..
Fonksiyon derken tablodan sorgu oluşturup sorgudan aldım liste kutusunu oluştururken sihirbazdan doğum tarihini sıralattım ama yıla göre sıralama yapıyor.
Problem öğrenciler tablosundaki doğum tarihleri alanının orta uzunlukta tarih olarak ayarlanmasından oluşuyor. Onu kısa tarih olarak değiştirin. Bu şekilde çıkmasını istiyorsanız sorguya bir satır daha ekleyin ve tarih alanını tekrar formatlayıp liste ye alın.
Aya göre sıralamamız yeterli... Zaten içinde bulundugumuz ayda doğanlar sıralanıyordu ama önümüzdeki ay yada gecen ayda kimlerin doğduğuna bakmak için bu sıralamaya ihtiyaç duydum yoksa aylar karışık olunca aramak gerekiyo içinden o aya ait öğrencileri şimdi daha güzel oldu hepsi peşpeşe ama dediğiniz gibi gunede sıralatırsak daha güzel olur tabi.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.