• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylar arasından bir aya ait günleri toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sevar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excell2003
Merhaba arkadaşlar... Şantiyede çalışan her ustamız için oluşturduğum sayfalarda ustaların bodrum, zemin, temel gibi ayrı iş aşamalarında çalıtığı günlerden her aya ait yevmiye sayılarını sayfanın bir üstünde görmek istiyorum... Bunu yapabileceğim bir formül varmıdır acaba... Yardımcı olabilecek arkadaşlarımız varsa şimdiden çok teşekkür ederim. İlgili örnek dosyayı ekte görebilirsiniz...

Ekli dosyalar

Şunu yazmayı unuttum. Örnek dosyada A sütununda gözüken tarihleri girmeden önce yukarıdaki(2,3 ve 4. satırlardaki) ay hanelerinin karşısına yazmalıyım formülü.... tarihleri gün gün girdiğim için ocak, şubat gibi değişik aylar olabiliyor. Ocak ayında çalışıldıysa üstteki satırda ocak ayına, şubat ayında çalıldıysa üstteki satırda şubat ayına toplayacak gün gün girdiğim her veriyi....

sumif ve sumproduct formullerine goz atarsaniz sorununuzu bizden daha iyi cozersiniz kanaatindeyim..

Merhaba sayın sevar,
C2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((AY($A$11:$A$41)=[COLOR="Red"]1[/COLOR])*($C$11:$C$41))+TOPLA.ÇARPIM((AY($A$45:$A$75)=[COLOR="#ff0000"]1[/COLOR])*($C$45:$C$75))+TOPLA.ÇARPIM((AY($A$79:$A$109)=[COLOR="#ff0000"]1[/COLOR])*($C$79:$C$109))+TOPLA.ÇARPIM((AY($A$113:$A$143)=[COLOR="#ff0000"]1[/COLOR])*($C$113:$C$143))
yazılırsa ocak ayına ait Temel, Bodrum, Zemin ve 1. katlara ait yevmiye toplamı gelir. Diğer aylar için de kırmızı rakamları değiştirseniz olur.
Umarım sorunuzu doğru anlamışımdır.
Selamlar.

Sayın Suat Bey verdiğiniz formül için çok teşekkür ederim. Aradığım formül buydu. Sadece formüldeki C sütununu B olarak değiştirince, tam olarak istediğimi verdi. Sorumu biraz karmaşık anlatmıştım ama doğru anlamışsınız... Tekrar teşekkürler...

Rica ederim.
İşinizi gördüğüne memnun oldum.
Selamlar...

Geri