• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ay Sayısının İsmini Yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhabalar,

C3 hücresine yazdığım =AY(BUGÜN) formülü ile bugünün hangi aya olduğunu buluyorum. Bu bulduğum sayıya (7) karşılık gelen "Temmuz" ifadesini yazdırmak istiyorum.

Şu formülü yazdım fakat istediğim sonucu vermiyor, sorunun ne olduğunu anlayamadım, bu konuda bilgi verebilirseniz çok makbule geçer.

Kod:
=EĞER(C3={1\2\3\4\5\6\7\8\9\10\11\12};İNDİS({"Ocak"\"Şubat"\"Mart"\"Nisan"\"Mayıs"\"Haziran"\"Temmuz"\"Ağustos"\"Eylül"\"Ekim"\"Kasım"\"Aralık"};KAÇINCI(C3;{1\2\3\4\5\6\7\8\9\10\11\12};0));"-")

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS({"Ocak"\"Şubat"\"Mart"\"Nisan"\"Mayıs"\"Haziran"\"Temmuz"\"Ağustos"\"Eylül"\"Ekim"\"Kasım"\"Aralık"};KAÇINCI(C3;{1\2\3\4\5\6\7\8\9\10\11\12};0));"-")

Korhan Bey cevabınız için çok teşekkür ederim.

Sn. yurttas sizin cevabınız için de çok teşekkür ediyorum.

Bir tanede ben yapayım.:cool:
Kod:
=METNEÇEVİR(A1;"aaaa")

Ekli dosyalar

Sn. Orion1 sizin cevabınız için de çok teşekkür ederim, fakat METNEÇEVİR fonksiyonu ile hiç alaka kuramamıştım, bu şekilde kullanımına ilk defa rastlıyorum, itiraf edeyim ki sonucu görünce çok şaşırdım. Yeni bir şey daha öğrenmiş oldum sayenizde, tekrardan teşekkür ederim.

Merhaba,

Sizin sorunuz Ay değerinden ayin ismini elde etmekti. Bu durumda en son önerilen formülün size çözüm olmaması gerekiyor. Çünkü siz sorunuzda bizi bu şekilde yönlendirdiniz.

Geri