• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ay bazında şarta uyanları listele

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Pro x64 TR
Değerli dostlar merhabalar;

Ekli dosya "Borçlar" sayfasında "sarı" ile vurgulanan satırın "D" sütun hücresindeki değerlerden, oturan ismi "HASAN" olanın (30. ve 40. satırdaki) "Borç Ay" adının hatalı olduğunu farkettim.

Hatalı sonucun, E3'deki formül "$B3" "Oturan Adı" na göre araması nedeniyle aynı isimli 3 kişi olmasından kaynaklandığını farkettim. Bu formülün blok daire no'ya " "B1-1" e göre arama yapması halinde, hatalı sonuç alınmayacağını düşünüyorum.

E3'deki formulün nasıl düzenlenmesi gerekiyor?

Yardımınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=EĞER($A3="";"";EĞER(DÜŞEYARA($A3;'2011'!$A:$O;SÜTUN()-1;0)="X";"";E$1&" "))
Soru başlıklarınızı konunun içeriğini ifade edecek şekilde belirlemeye özen göstermenizi rica ederim.

Sayın Ömer üstadım;

İyi akşamlar ve hafta sonları.

Uyarınızı dikkate alacağım, katkınız nedeniyle teşekkürler..

Sevgi ve saygılar.

Sayın unur;

Günaydın ve iyi haftalar.

Oturduğum apartmanın 10 yıllardır denetçiliğini yaptığım için konunuza ilgi duydum. Yönetimimiz apartman hesaplarını, satın aldığı profesyonel bir yazılım ile tutmaktadır.

Sorunuza gelince, yukarıdaki linkte yazılı olan çözümde kontrollerimi yaptım herhangi bir hata yoktur. Ancak, bir apartmanda aynı isimli birden fazla kişinin olacağını düşünerek, (ki sizin örneğinizde 3 tane "Hasan" var), değişmez ve tek veri olarak "blok ve kapı numarası (B1-1)" şeklinde bir çözümün doğru olacağını düşünerek, konuyu gündeme getirdim.

İster linktekini, isterseniz yukarıdaki çözümü kullanın; her ikisi de hatasız çalışmaktadır.

Kolay gelsin...

Teşekkürler assenucler. Şu yöneticilik konusunda deneyimlerinizden ve bilgilerinizden yararlanmak isterim.

Geri