• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Auto Open komutunu etkisiz kılmak

cavanoos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba arkadaşlar;

Sql üzerinden veri çeken bir excel dosyam var.Açıldığı anda sorgu çalışıyor ve veriyi güncelliyordu.

Sunucumuz değişti.Benimde bağlantı kodunu değiştirmem gerekiyor.Ama dosya açılır açılmaz bağlanmaya çalıştığı için bir türlü dosyanın kendisi açılmıyor.

Ne yapabiliriz ?

Sub Auto_Open() kodunun başına ' (tek tırnak) işareti koyun, bağlantı kodunu değiştirin sonra ' (tek tırnak) işaretini kaldırın...

Merhaba arkadaşlar;

Sql üzerinden veri çeken bir excel dosyam var.Açıldığı anda sorgu çalışıyor ve veriyi güncelliyordu.

Sunucumuz değişti.Benimde bağlantı kodunu değiştirmem gerekiyor.Ama dosya açılır açılmaz bağlanmaya çalıştığı için bir türlü dosyanın kendisi açılmıyor.

Ne yapabiliriz ?

.

Bir Excel dosyası açıp, bir modülenin içine:

Kod:
Sub iptal()
Application.EnableEvents = False
Workbooks.Open "C:\Dosyalarım\Dosyam.xls"  ' Dosyanızın tam yolu ve dosya adı yazılacak
Application.EnableEvents = True
End Sub

kodlarını yazarak deneyin.

Açılan dosyanızda da gerekli düzeltmeleri yaparsınız.

.

Dosyam açılmaya başlarken sql üzerinden sorgu çekmeye başlıyor.Sunucu değiştiği için hata veriyor.Hata ekrana geldiğinde isterseniz tamam deyin isterseniz iptal edin.Değişen bir şey olmuyor.Tekrar bağlanmaya çalışıyor.Bu böyle devam edip duruyor.Ben ne excelde ki tek bir hücreyi seçme şansım oluyor.Ne de kod yazdığımız sayfaya girebiliyorum.

Dosyam açılmaya başlarken sql üzerinden sorgu çekmeye başlıyor.Sunucu değiştiği için hata veriyor.Hata ekrana geldiğinde isterseniz tamam deyin isterseniz iptal edin.Değişen bir şey olmuyor.Tekrar bağlanmaya çalışıyor.Bu böyle devam edip duruyor.Ben ne excelde ki tek bir hücreyi seçme şansım oluyor.Ne de kod yazdığımız sayfaya girebiliyorum.

Oncelikle Bosbir excel açıp.

Excel Seçenekler / Güvenlik / Güvenlik Merkezi Ayarları /Macro sekmesi altında guvenlik ayarlarını Bildirimde bulunarak tüm makroları etkisiz hala getir seceneğini seçin ve sonra excel kapatıp dosyanızı açın.

Yukarıdaki islem 2007 ve ustu için 2003 Office için linki inceleyin.

http://www.excel.web.tr/f157/office-2003de-makro-guvenlik-ayary-du-urme-resimli-t83644.html

Arkadaşlar;

Seçeneklerden dış veri al özelliğini devre dışı bırakıp o şekilde tekrar açtığımızda sorunum çözüldü.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim...

Sayın Yurttaş;

Dosyamın içinde kod var.Sizin dediğinizi de yaptım.Önce sorunlu dosyamı çalıştırdım.Sonra sizin yazdığınız makro kodunu çalıştırmak istedim.Ama bir excel dosyasından bir başka excel dosyasına geçiş yapmadı.Devamlı veri çekmek için uğraşırken,bir başka uygulamaya geçmedi.

Dosyamı kapatıp,boş bir excel dosyası açıp dış veri al ve makro özelliklerini devre dışı bıraktığımda düzeldi.

Sayın Yurttaş;

Dosyamın içinde kod var.Sizin dediğinizi de yaptım.Önce sorunlu dosyamı çalıştırdım.Sonra sizin yazdığınız makro kodunu çalıştırmak istedim.Ama bir excel dosyasından bir başka excel dosyasına geçiş yapmadı.Devamlı veri çekmek için uğraşırken,bir başka uygulamaya geçmedi.

Dosyamı kapatıp,boş bir excel dosyası açıp dış veri al ve makro özelliklerini devre dışı bıraktığımda düzeldi.

.

Problem çözülmüş ama.

Konuya açıklık getirmek açısından söylüyorum.

Ben orada kodları verirken, bunları bir Excel'e yazıp, çalıştıracaksınız. Sonra bu şekilde kodlar, Auto Open'ı devre dısı bırakıp, dosyanızı açacaktı. Açılan dosyanızda gerekli düzeltmeleri yapacaktınız.

Yani açıkçası bu kodlar, başka bir dosyadan Auto Open'ı devre dışı bıraktırıp, Excel dosyanızı açtırma mantığı ile yazıldı.

Neyse, sorun çözüldüğüne göre problem yok.

.

Geri