• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Atlayarak Toplama Hk.

Excel Vers. ve Dili
2007
Çalıştığım excel dosyasında 3erli sütunlar halinde 84 adet grup (yani toplamda 252 sütun) koşullu biçimlendirme ile "x" koyulduğunda yeşil sarı ve kırmızı renklerini alıyorlar. Bunu bir form olarak düşünebilirsiniz ilk sütun uygun ikinci uygun değil üçüncü bakılmadı gibi...

Benim sorunum yeşil, sarı ve kırmızı işaretli form bilgilerinin sayı adetlerini bir türlü bulamamam. =renksay modülü ile denedim ancak koşullu biçimlendirmeden dolayı olmadı. seçili stunların 3er 3er ilerlediği =eğersay ile "x" leri saydırma fonksiyonu da yazamadım. herhangi bir yol üzerinden yardım ederseniz çok sevinirim.

TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu ile rahatlıkla yapılabilir.

Dosyanızın örneğiniz alttaki siteye yükleyip linkini verirseniz destek almanız kolaylaşır.

http://s4.dosya.tc/

Verilerin hepsini paylaşamıyorum. Malumunuz şirket içi gizlilik. O yüzden örnek olarak bir kısmını ayarladım.

AY4 hücresinde 4. satırdaki yeşillerin toplamı
AZ4 hücresinde 4. satırdaki kırmızıların toplamı
BA4 hücresinde 4. satırdaki sarıların toplamı

Aynı şekilde alt satırın....

AY5 hücresinde 5. satırdaki yeşillerin toplamı
AZ5 hücresinde 5. satırdaki kırmızıların toplamı
BA5 hücresinde 5. satırdaki sarıların toplamı

toplam değerler aşağıya doğru inecek şekilde devam edecek

Link:
http://s3.dosya.tc/server4/qoe3x1/Ornek.xlsx.html

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sakin olun... Malûm yaz (tatil) aylarındayız...

Aşağıdaki formülleri deneyiniz.

AY4 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($C$3:$AX$3="U")*(C4:AX4<>""))

AZ4 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($C$3:$AX$3="UD")*(C4:AX4<>""))

BA4 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($C$3:$AX$3="N/A")*(C4:AX4<>""))

Korhan bey öncelikle teşekkür ederim ilginiz için.. 1 haftadır uğraşıyordum. Ama sakinim zaten neden heyecan yapayım. Sadece derdimi çözebilecek kimse yok mu diye yazdım. Bu şekilde bir tutuma gerek yok.

Tekrar teşekkür ederim.

Merhaba,

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Forumumuz da elimizden geldiğince tüm sorulara cevap/destek vermeye çalışıyoruz.

Dikkat ederseniz size cevap verirken TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu ile çözüm bulunabilir diye belirtmiştim. Bizler sizlere hazır cevap vermek yerine daha çok araştırmaya teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu şekilde öğreneceğiniz bilgilerin daha kalıcı olacağına inanıyoruz.

Daha sonraki mesajımda ki tutumum sizi rahatsız etti sanırım. Kötü bir amacım yoktu. Yaz aylarında olduğumuz için bazı üyelerimiz tatilde olabilirler. Bunu belirtmek istemiştim. Birazda latife yapmıştım. Ama sanırım yanlış anlaşıldım.

Neyse sorununuz çözüldü ise mesele yok.

İyi forumlar...

Geri