• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aşağıya doğru açılan liste

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Ekteki dosyada yardım isteğim konu ile ilgili açıklama yaptım.Açılır Liste ile veri çağırmak ile ilgili bir çalışma yapmak istiyorum.saygılarımla Osman Uygun

Ekli dosyalar

veri doğrulamadan liste seçeneklerinden oluyor biliyorum.

ilginiz için teşekkür ederim.ancak bahsetteğiniz işlevi biliyorum sorun aşağıya açılan listeden seçtiğim unsur hesap kodu karşılığında hesap ismini yazmasını istiyorum.

redgirl doğru biliyor.
Sitededeki arama kutucuğuna "veri doğrulama" yazıp aratabilirsiniz.
Bulamazsanız da, Google'a "excel.web.tr veri doğrulama" yazıp sonuçları görebilirsiniz...

Ayrıca "düşeyara" yı da bir araştırın..

İyi günler...

Örnek vereyim o zaman;
K sütununa Hesap KodlarıL sütununa da Hesap Adlarını yazın.
Bildiğinizi veri doğrulamayı yaptıktan sonra, C3 hücresine bu formülü =DÜŞEYARA(B3;K3:L6;2) yazıp deneyiniz..

Saygıdeğer üstadım sorun şurada
açılır listeyi yapabiliyorum ancak listede 740.01 in yanında personel giderleri diye de yazmasını istiyorum.

D3 hücresine düşeyara formülü uygulamanız gerek yine ekte gönderdim, yapmak istediğiniz farklı birseymi o kadarını bilmiyorum.

Ekli dosyalar

Sizi gayet ne anladığımı düşünüyorum ama yine de tekrar sorayım...

Yanında derken ne demek istiyorsunuz ?
Yan hücrede mi, yoksa aynı hücrede 740.01 in yanında mı ?

Ben sizin yan hücrede görmek istediğinizi anlıyorum.
Yani veri doğrulama ile benim yazdıklarımı birleştirdiğinizde istediğiniz olacaktır...

PARDON c3 hücresine uyguladım formülü, olması gereken yere.

örnekte b3 hücresini nsıl böyle yaptınız tıklıyorsunuz aşağı doğru açılıyor ben onu öğrenmek istiyorum

ilginiz için teşekkür ederim.ancak bahsetteğiniz işlevi biliyorum sorun aşağıya açılan listeden seçtiğim unsur hesap kodu karşılığında hesap ismini yazmasını istiyorum.

Biliyorum dememiş miydiniz ? :dusun::dusun::dusun:

murat kardeşim b3 hücresine tıkladığız zaman aşağıya açılanı nasıl yapacağım

Afedersiniz...

4. mesajı bir okuyun isterseniz...

İyi akşamlar...

Geri