• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Artan sayfa numarası

manisali61

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar merhaba..
Yaptığım excel dosyasında 7-8 sayfa sürecek bir tablo var..Ben bu çizelgenin ilk sayfasında başlayarak (8 sayfa olduğunu kabul edelim) sayfa numaralırını 1/8, 2/8, 3/8 ..........8/8 gidecek şekilde bir formüle ihtiyacım var..
Ayrıca;
Veritabanı sayfasında 1 den başlayıp yüzlerce satır süren veriler var..
Başka bir tabloda bu veritabanından alınmak üzere;
Veritabanında B1,B2,B3..... diye giden bilgileri yeni tabloma yatay olarak sıralamak istiyorum..
=Veritabanı!B1 deyip aşağı çektinten sonra C1,D1 diye gidiyor...Ben;
=Veritabanı!B2
=Veritabanı!B3 diye gitmesini istiyorum..
Şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Sayfa numaralarınımı değiştirmek istiyorsunuz?

Diğer sorunuz da formülü hücreye yazıp yana doğru çekince B1,B2..şeklinde ilerlemesi sanırım.

Kod:
=KAYDIR(Veritabanı!$B$1;SÜTUN(A1)-1;0)
Bu şekilde yapabilirsiniz..

.

Ömer arkadaşım..Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum ama ben başaramadım diyeyim..
Bu sefer İhsan Hocamın da önerisine uyarak örnek dosya yolluyorum..
Tekrar teşekkürler

Hocam gerek yok diye düşündüm ama yanlış düşünmüşüm demek ki..
Hemen yolluyorum...

Ekli dosyalar

İhsan Hocam süper olmuş..Teşekkür ediyorum ama,artan sayfa numarası ile ilgili yanıt yok sanırım..Yoksa ben mi görmedim yine

İhsan Hocam süper olmuş..Teşekkür ediyorum ama,artan sayfa numarası ile ilgili yanıt yok sanırım..Yoksa ben mi görmedim yine

onu yapamadım ama size bir tavsiye bulunayım.
bu tablo hep bir sayfa mı olacak eğer ki öyle olacak ise buna hiç bir şey eklemeden yapabilirsiniz. hem sağ'a hem sol'a hemde ortaya bu değeri yazabilir ayrıcada kaç sayfa olduğunu'da kendisi hesaplar.
dilerseniz anlatayım

Hocam sayfanın sağ alt köşesine yazacak...Anlatırsanız sevinirim

Hocam çok çok teşekkür ederim..Daha önce Korhan Hocam'a da söylemiştim..Sizler sayesinde burada çok şeyler öğrendik ve sizler sayesinde çalıştığımız yerlerde büyük süksemiz oluyor..
Tekrar tekrar teşekkürler

Hocam çok çok teşekkür ederim..Daha önce Korhan Hocam'a da söylemiştim..Sizler sayesinde burada çok şeyler öğrendik ve sizler sayesinde çalıştığımız yerlerde büyük süksemiz oluyor..
Tekrar tekrar teşekkürler

rica ederim
yardımcı olabildiysem ne :mutlu: bana
ayrıca şunu da belirtmekte fayda var benim çözümlerimin çoğu (ç)alıntı. hocalarıma yardım etmeye çalışıyorum.
kolay gelsin :mutlu:

Sayın İhsan Hocam...
Alıntı ya da kendi emeğiniz hiç önemli değil..Önemli olan bizlere yardımcı olmanız..
Hocam bir sorum daha olacak...(Örnek dosya yolluyorum)
Veri tabanında H ve I sütunlarında o makinaya ait 1. ve 2. bakım aylarını gösteren aylar yazılı..İsteğim şu..
O makinaya ait veri tabanında yazılı ayların Aylık Bakım Formunda ilgili ayın karşısına (X) işareti ile işaretlemesi..
Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Geri