Ardışık saydırma, Sıfırlama tekrar saydırma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional 2013 Türkçe
Merhaba

ekli dosya da ki C hücresindeki değerleri D hücresinde saydırma işlemini nasıl yapabiliriz. arada boş hücreler olması formulü zorlaştırıyor sanırım. teşekkürler

Merhaba,
Saydırma mantığı nedir?

Merhaba.

Kod:
=EĞERSAY(C:C;"KAY")
=EĞERSAY(C:C;"KAZ")

Selam

Saydırma derken yanlış terim kullanmış olabilirim. Göndermiş olduğum dosyadaki C sütununda sürekli değişen veya arka arkaya aynı değerler mevcut
D sütununda ise önce C sütununu kontrol edip ordaki değeri alıp üstteki değerin sonuna +1 artırarak devam edecek (örnek: KAY1,KAY2,KAY3) diğer değer olan KAZ gelirse de bu sefer o değeri (örnek: KAZ1,KAZ2,KAZ3) +1 artırarak devam edecek. 1 Nolu sayfada aslında olmasını istediğim şekilde örneklendirmiştim.

1 nolu sayfada KAY1 birden fazla var neden? Aynı şekilde KAZ1.

Çünkü C sütunundaki değer değiştiğinde D sütünu artırma işlemini sonlandırarak gelen değeri 1den başlatmalı. Yani c sütununda 100 kez kaz geldiğinde KAZ100 olmuş olacak KAY geldiğinde is sıfırlanacak ve KAY1 olacak ve peşine KAZ gelirse KAZ1 den devam etmeli. C sütununda arada boşluklar olmasa aşağıda yazdığım formul işimi görüyor. Fakat dediğim gibi arada boşluklar var

Formül(=EĞER(C3="";"";EĞER(C2<>C3;C3&"1";C3&SAĞDAN(D2;UZUNLUK(D2)-UZUNLUK(C2))+1))

Selamlar,

Yanlış anlamıyorsam eğer,

=EĞER(C6="";"";C6&EĞERSAY(KAYDIR(C6;;;-SATIRSAY($C$6:C6)+EĞERHATA(TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(2;1/($C$6:C6<>C6)/($C$6:C6<>"")));0);1);C6))

Selamlar

Kesinlikle! harikasınız teşekkür ederim.

Ben teşekkür ediyorum...
İyi çalışmalar sizlere..

Geri