• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ardışık İşlem

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Sayın Arkadaşlar,
A1 hücresine yazdığım rakama şu işlemi uygulamak istiyorum. A1 Hücresine yazılan hesaplamanın sonucu B1 hücresine alınacaktır.

A1 Hücresinden 5 eksiltilecek + Çakan rakamın %15'i eksiltilecek + çıkan rakamdan %10 eksiltilerek sonuç elde edilecektir. Örnek A1'in 105 olduğunu düşünerek ( 105-5 + -15% + -10% = 76,50 sonucuna ulaşılmak isteniyor. Çok değerli yardımlarınızı rica ederim.

Ömer ÜZÜMCÜ
Saygılarımla.

Aşağıdaki formülü deneyiniz;

Kod:
=(A1-5)*0,765

Ya da;

Kod:
=(A1-5)*0,85*0,90

Ya da;

Kod:
=(A1-5)*85%*90%

Ya da;

Kod:
=(A1-5)*76,5%

Daha bir çok yolu bulunabilir.

Sayın yusuf44,

Hesaplanmak istenen rakamlar ve % oranları farklılık gösterdiğinde bu formül işe yaramayacaktır. Ayrıca sonucu hesaplanmadan bu sonucu elde edilebilmesi gereklidir.

Saygılarımla.

Peki ilk sorunuzda % oranlarının değişeceğine dair bir ibare var mı? Biz nerden bilebiliriz ki oranların değişeceğini?

Sayın Arkadaşlar,
A1 hücresine yazdığım rakama şu işlemi uygulamak istiyorum. A1 Hücresine yazılan hesaplamanın sonucu B1 hücresine alınacaktır.

A1 Hücresinden 5 eksiltilecek + Çakan rakamın %15'i eksiltilecek + çıkan rakamdan %10 eksiltilerek sonuç elde edilecektir. Örnek A1'in 105 olduğunu düşünerek ( 105-5 + -15% + -10% = 76,50 sonucuna ulaşılmak isteniyor. Çok değerli yardımlarınızı rica ederim.

Ömer ÜZÜMCÜ
Saygılarımla.

Sayın yusuf44,

Haklısınız, konu anlatımı eksik, sizden çok özür dilerim.

Saygılarımla.
Ömer ÜZÜMCÜ

Öyleyse şöyle diyelim:

A1'de asıl sayı (105)
B1'de indirilecek sayı (5)
C1'de ilk yüzde (%15)
D1'de 2. yüzde (%10) varsa

E1'e aşağıdaki formülü yazarak çözebilirsiniz:

Kod:
=(A1-B1)*(100-C1)%*(100-D1)%

Sayın yusuf44,

Hesaplanmak istenen rakamlar ve % oranları farklılık gösterdiğinde bu formül işe yaramayacaktır. Ayrıca sonucu hesaplanmadan bu sonucu elde edilebilmesi gereklidir.

Saygılarımla.

bu arada "sonucu hesaplanmadan bu sonucu elde edilebilmesi gerekir" derken ne kastettiğinizi anlamadım maalesef.

Geri