• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ardışık Eğer ve Yukarı Yuvarla Formülü Hk.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Değerli Büyüklerim Merhaba ;

Anlatımım , derdimi anlatışım çok karışıksa şimdiden özür dilerim.

Özet geçmem gerekirse satış , stok , sipariş analizi yapmam gerekiyor. Stok- satışa göre ürünün koli içi adetine uydurarak sipariş oluşturmam gerekiyor.

Problemimi açıklamalı bir şekilde ancak excel dosyası içinde verilen tablolar karşısına yazarak anlatabildim. Yardımınızı rica ederim.

MmsXo6.jpg

Dosyayı siteye yükleyemediğim için link verdim ama problem olmaz umarım

http://dosya.co/usxr967lbm0s/Satıs_Stok_Sipariş_Analizi.xlsx.html

Düzeltme : Bunların hepsi bir formülde olmalı. Problemimi kolay anlatabilmek adına parça parça yazdım.

Teşekkürler, İyi Günler :)

Son düzenleme:
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

-- Aşağıdaki formülü I3 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.

NOT: Hem G ve hem de H sütunu boş olduğunda yapılacak işlemi belirtmemişsiniz.
Bu durumda Sipariş sütunu boş bırakılmayap koli içi adet kadar sipariş verilecekse
formülün en sonundaki 1 parantezi ve kırmızı kısmı silerek uygulayın.

.
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"][SIZE="2"]=[COLOR="Red"]EĞER(VE(G3="";H3="");"";[/COLOR]EĞER(G3<H3;0;EĞER(VE(G3=0;H3=0);$F3;EĞER(VE(H3<0;G3=0);$F3;EĞER(H3<0;TAVANAYUVARLA(G3/$F3;1)*$F3;EĞER(G3>H3;MAK(TAVANAYUVARLA((G3-H3)/$F3;1)*$F3;$F3);0)))))[B][COLOR="red"])[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT]
-- I sütununa formülü uyguladıktan sonra I3:I8 aralığını seçip kopyalayın ve
diğer mağazaların Sipariş sütunlarına yapıştırın.
.

Son düzenleme:
selam,
alternatif olarak
I3 hücresine uygulanmak üzere

Kod:
=EĞER($F3<=0;"";EĞER(G3<H3;0;EĞER(VE(G3=0;H3<=0);$F3;TAVANAYUVARLA(G3-EĞER(H3>0;H3;0);$F3))))

formülünü de kullanabilirsiniz.
kolay gelsin..

DÜZELTME : Çok özür dilerim satır atladığımdan dolayı doğru sayıları alamamışım .

Emeğinize sağlık , Teşekkür Ederim. :)

İlk önce zaman ayırdığınız için teşekkür ederim fakat iki formülde de doğru rakamları alamadım. İki formülüde uygulamış olduğum excel dosyasının linkini ekledim. Tekrar yardım edebilir misiniz ?

http://dosya.co/hhankebl8wh0/satıs_stok_sipariş_analizi.xlsx.html

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Sormak istediğim bir şey daha var.

Ürünün koli içi 6 adet , satışı 1 adet , stoğu 2 adet diyelim. Formülde satış stoktan az olduğu için doğal olarak sipariş çıkarmayacaktır.

Mevcut formüle ek olarak stok koli içinden az ise koli içi adeti kadar da sipariş çıkarabilir miyiz ? Yani satış 1 , stok 2 , koli içi 6 adet . Stok adeti koli içinden az olduğundan dolayı koli içi adet kadar sipariş çıkaracak .

Bu formülle 2-3 saatlik işim 30 dk ya düşecek.
Gerçekten Teşekkürler. :)

Merhaba.

Eklediğiniz son örnek belgede önce üste bir satır eklemişsiniz, sonra verdiğim formülü uygulamışsınız.
I4 hücresindeki formül içerisine girip hücre adreslerindeki 3 sayılarını 4 yapıp ENTER ile hücreden çıktıktan sonra I4'ü aşağı doğru kopyalamanız yeterli olur.
Ayrıca verilen bir formül önerisinin doğru sonuç vermediğini söylemeniz yeterli değil, şu sonucu vermesi gerekirken şunu veriyor diye olması gerekeni de belirtmelisiniz.

DÜZELTME : Çok özür dilerim satır atladığımdan dolayı doğru sayıları alamamışım .

Emeğinize sağlık , Teşekkür Ederim. :)

İlk önce zaman ayırdığınız için teşekkür ederim fakat iki formülde de doğru rakamları alamadım. İki formülüde uygulamış olduğum excel dosyasının linkini ekledim. Tekrar yardım edebilir misiniz ?

http://dosya.co/hhankebl8wh0/satıs_stok_sipariş_analizi.xlsx.html

Teşekkürler.

Düzeltme yapmıştım Ömer Bey , emeğinize saygısızlık etmem .

Geri