• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aranandan önceki son boşluğu bulmak

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar. Bir hücre içindeki yazıda, bir harften/kelimeden önceki son boşluğun (space) soldan sağa doğru kaçıncı karakter olduğunu nasıl bulabiliriz ? Örneğin;

İNGİLTERE KRALI SAVAŞA GİTMEDEN ÖNCE MUTLAKA İSKOÇYADA KAPLICALARINDA 2 HAFTA SAĞLIK KÜRÜNE GİRERDİ.

"RÜNE" kelimesinden hemen önceki son boşluk bu örnekte RÜNE ifadesinden önceki (11.) son boşluk 85. karakterdir.

** Başka örneklerde RÜNE ifadesinin bulunduğu cümleler daha uzun veya daha kısa olabilmektir.

** Ayrıca RÜNE den önceki boşluk sayısı 5 de olabilmektedir, 20 de

** RÜNE ifadesi bazen KÜRÜNE, bazı ÜRÜNE, MÜDÜRÜNE gibi farklı kelimeler içinde yer alabilmektedir.
kaçıncı karakterde olduğunu nasıl bulabilirim.

Merhaba A1 hücresinde olduğunu düşünürsek

Aşağıdaki dizi formülünü uygulayın. CTRL+SHIFT+ENTER ile kapatın.

Kod:
=MAK(EĞERHATA(EĞER(PARÇAAL(PARÇAAL(A1;1;MBUL("RÜNE";A1;1));SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(PARÇAAL(A1;1;MBUL(F3;A1;1)))));1)=" ";SATIR(1:1000));0))

Son düzenleme:
kuvari üstadım çok teşekkürler. akşama deneyeceğim. tekrar bilgi veririm, saygılarımla.

kuvari üstadım yardımın için çok teşekkür ediyorum. ;MBUL(F3;A1;1) bölümünde formülü sorun var diye formülü kabul etmiyor. Bu arada F3 hücresinin işlevi nedir ?

Merhaba,

Formülü güncelledim.Formülü hazırlarken F3'te RÜNE yazıyordu.

kuvari üstadım zahmetleriniz için Allah razı olsun. Bendeki office sanırım eski. Çünkü EĞERHATA formülü fonksiyon listesinde bulunmuyor. Bu formül olmadan bir çözüm olabilir mi ?

Deneyin.

Kod:
=MAK(EĞER(PARÇAAL(PARÇAAL(A1;1;MBUL("RÜNE";A1;1));SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(PARÇAAL(A1;1;MBUL("RÜNE";A1;1)))));1)=" ";SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(PARÇAAL(A1;1;MBUL("RÜNE";A1;1)))))))

çok çok teşekkür ederim kuvari üstadım, Allah razı olsun, şimdi süper oldu. Elinize, aklınıza sağlık. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Sağlıcakla kalın.

Geri