• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aranan kayıt sayısı

Excel Vers. ve Dili
2016
arkadaşlar ekli dosyamda TextBox16'da veri seçince veya arama yapınca ListBox1'de ekrana gelen ahmet isimlerinin sayısını (veya tarih, doğum yeri gibi) TextBox20'ye yazmasını istiyorum. teşekkürler. bu aynı zamanda hangi arama konumu seçilirse hepsi için yazmasını istiyorum. saygılarımla.

Son düzenleme:
arkadaşlar ekli dosyamda TextBox16'da veri seçince veya arama yapınca ListBox1'de ekrana gelen ahmet isimlerinin sayısını (veya tarih, doğum yeri gibi) TextBox20'ye yazmasını istiyorum. teşekkürler. bu aynı zamanda hangi arama konumu seçilirse hepsi için yazmasını istiyorum. saygılarımla.

Merhaba
Texbox16'nın End Sub Olayından önceki satıra
Kod:
TextBox20 = WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Sayfa1").Range("C:C"), "*" & TextBox16 & "*")
Bu kodu yapıştırın ve deneyin.
Next ile End Sub arasına

ihsan abi liste dosyasını tekrar gönderdim bu dosyanın userform üzerinde iki tane ileri geri bütonu koydum, bu bütonlara da listboxta seçilen veriler için ileri geri gidecek şekilde kod yazarmısın. Lütfen abi senden çok şey istedik ama kusura bakma dua ile kal iyi akşamlar.

abi bu sayı sadece isimleri yazıyor, baba adı ana adı ve doğum yeri gibi diğerlerininde yazmasını istiyorum, teşekkürler.

abi bu sayı sadece isimleri yazıyor, baba adı ana adı ve doğum yeri gibi diğerlerininde yazmasını istiyorum, teşekkürler.

Merhaba
Kod:
TextBox20 = WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Sayfa1").Range("C:C"), "*" & TextBox16 & "*")
TextBox20 = WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Sayfa1").Range("E:E"), "*" & TextBox16 & "*")
Bu şekilde çoğaltın ve deneyin

İhsan abi; bu şekilde olursa hiç olmuyor, o zaman kısır döngü gibi bir şey oluyor, hiç saymıyor, abi burada ComboBox1'de yaptığımız seçime göre aranan kayıtları yazması lazım, yani c:c yerine d:d gibi değilde burası ComboBox1'i seçtiğimizde otomatik olarak c:c, D:d, e:e, f:f g:g, h:h olması lazım, yani ComboBox kriterine göre aranan değeri yazacak, teşekkürler.

İhsan abi; bu şekilde olursa hiç olmuyor, o zaman kısır döngü gibi bir şey oluyor, hiç saymıyor, abi burada ComboBox1'de yaptığımız seçime göre aranan kayıtları yazması lazım, yani c:c yerine d:d gibi değilde burası ComboBox1'i seçtiğimizde otomatik olarak c:c, D:d, e:e, f:f g:g, h:h olması lazım, yani ComboBox kriterine göre aranan değeri yazacak, teşekkürler.

Merhaba
Eklettirdiğim kodları silin ve yerine bunu kopyalayın bakalım işinizi görüyor mu_?
Kod:
For ts = 1 To 15
If Sheets("Sayfa1").Cells(1, ts) = ComboBox1 Then
TextBox20 = WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Sayfa1").Columns(ts), "*" & TextBox16 & "*")
End If
Next

Geri