• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aranan değerin tabloda bulunduğu sütundaki veriyi bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cem116
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Üstadlar, kolay gelsin. Ekteki dosya içinde detaylarını paylaştığım bir durum var. Şahsen başlarken bunu kolayca yapabilirim sandım ama ya kafam durdu ya da excel bilgim çok yüksek seviyede olmadığı için işin içinden çıkamadım. Özetle elimde pazartesiden cuma ya 5 günlük bir tablom var. tabloda günlerin altındaki satırlarda bulunan verilerden birini yazdığımda yanındaki hücreye o verinin bulunduğu sütunun başında hangi gün yazıyor onu bulmaya çalışıyorum. indis, kaçıncı vb bi iki formülle çözerim dedim ama ya ben bu formülleri birleştirip bu tablo için kullanamadım ya da tablo biraz tuhaf :) örnek dosyamda tablonun özelliklerini ve yapmak istediğim şeyi daha detaylı biçimde yazdım. Forumda benzer bir konuya daha önce yanıt verilmiş mi bilemedim. Arattım ama tam olarak istediğimi bulamadım. Ama eğer derdimi daha iyi özetleyip, çözümü şuradaki konuda var diyen olursa ona da razıyım. Sizleri meşgul etmek istemem boşuna. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Üstad eline sağlık. Şu an telefondan girdigim için dosyayı detaylı inceleyemedim ama sen yaptıysan çalışmama ihtimali yok zaten ???? pc den de kontrol ettiğimde de yorum yazmaya çalışacağım. Şu an çocuklar buna pek imkan tanımıyor çünkü ????

Üstadım, dosyayı şimdi pc de indirip tekrar kontrol ettim. Ellerinize sağlık, gayet güzel çalışıyor. Ama bir sorum daha olacak size maalesef. Benim bu şekilde bir iki tablom var. Ben formülü farklı aralıklar için de kullanmak durumundayım. Şöyle söyleyeyim, örneğin diğer dosyamda gün adlarının yazıldığı sütun da dahil olmak üzere, tablom B2;K19 aralığında. aradığım kelimeyi ise r3 hücresine yazacağım. formüllerin de bu durumda S3 ten itibaren yazılması gerekiyor. Ben aralıkları ve arama yapılacak değer için başvuru hücresini değiştirdim. Ama istediğim gibi bir sonuç alamadım. formülün kalan kısmında nereleri değiştirmem gerekiyor. ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. formülün çalışma mantığını tam anlayamadığım için doğru değişiklikleri yapamamış olabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum bir kez daha

Geri