Ömer BARAN
Uzman
- Excel Vers. ve Dili
- Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Herkese merhabalar !...
Ekli dosyamda anlattım ama kısaca özetleyeyim.
Bir listede ARANAN DEĞERİN BULUNDUĞU SÜTUNU TESPİT EDERKEN
tekrarlayan verilerin bulunduğu sütunlar için sorun yaşadım.
1) 3. satırdaki veriler, a2'den hareketle başka bir tablodan (özet tablo) DÜŞEYARA formülü kullanılarak bu satıra çekilmiştir.
2) 2. satırda, 3. satırdaki veriler aşağıdaki dizi formülüyle boşluksuz liste haline getirilmiştir.
3) 1. satırda, 2. satırda boşluksuz hale getirilmiş olan listedeki verilerin 3. satırda bulunduğu sütun adını tespit etmek için aşağıdaki formül uygulanmış, 3. satırda tek olan veriler için sonuç alınmıştır.
Ancak tekrarlayan değerler için sorun yaşanmıştır
( Excel Belgesinde dolgu kullanılarak işaretlenmiş ve olması gereken sonuçlar elle yazılmıştır) .
Formül konusunda destek verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyamda anlattım ama kısaca özetleyeyim.
Bir listede ARANAN DEĞERİN BULUNDUĞU SÜTUNU TESPİT EDERKEN
tekrarlayan verilerin bulunduğu sütunlar için sorun yaşadım.
1) 3. satırdaki veriler, a2'den hareketle başka bir tablodan (özet tablo) DÜŞEYARA formülü kullanılarak bu satıra çekilmiştir.
2) 2. satırda, 3. satırdaki veriler aşağıdaki dizi formülüyle boşluksuz liste haline getirilmiştir.
Not yukarıdaki formülde boşluk varmış gibi görünüyor (kopyala->yapıştır yapmama rağmen), formülün aslında yok.{EĞER(SÜTUNSAY($B$3:B3)<=$A3;İNDİS($B$3:$GL$3;KÜÇÜK(EĞER($B$3:$GL$3<>"";SÜTUN($B$3:$GL$3)-SÜTUN($B$3)+1);SÜTUNSAY($B$3:B3)));"")}
3) 1. satırda, 2. satırda boşluksuz hale getirilmiş olan listedeki verilerin 3. satırda bulunduğu sütun adını tespit etmek için aşağıdaki formül uygulanmış, 3. satırda tek olan veriler için sonuç alınmıştır.
EĞER(C2="";"";ADRES(5;KAÇINCI(C2;3:3;0);4))
Ancak tekrarlayan değerler için sorun yaşanmıştır
( Excel Belgesinde dolgu kullanılarak işaretlenmiş ve olması gereken sonuçlar elle yazılmıştır) .
Formül konusunda destek verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: