• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Arama ve Eğer fonksiyonu... ??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakanhk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 - TR
asdasdbe.png

Resimdeki örneğe göre; Tüm A:A sütununda değeri örn. "aa" olanların karşısındaki değerin toplamını veren bir fonksiyon arıyorum. Kendim çok denedim EĞER fonksiyonuyla Topla yı iç içe kullanmayı denedim ama istediğim sonucu alamadım.

Örneğin fonksiyonumda "dd" yi arattıgımda sonuç olarak 2 vermesi gerekir. A:A sütunundaki tüm "dd" lerin toplamı(1+1)...

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler...

Excel Dersanesindeki ETOPLA uygulamasını inceleyiniz.

.

asdasdbe.png

Resimdeki örneğe göre; Tüm A:A sütununda değeri örn. "aa" olanların karşısındaki değerin toplamını veren bir fonksiyon arıyorum. Kendim çok denedim EĞER fonksiyonuyla Topla yı iç içe kullanmayı denedim ama istediğim sonucu alamadım.

Örneğin fonksiyonumda "dd" yi arattıgımda sonuç olarak 2 vermesi gerekir. A:A sütunundaki tüm "dd" lerin toplamı(1+1)...

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler...

Foruma öncelikle hoşgeldiniz

Sorularınıza örnek dosya eklerseniz, daha hızlı ve net cevaplar alabilirsiniz

Çok teşekkürler aradığım fonksiyon buymuş:)...

Formül===> =ETOPLA(A:A;"aa";B:B)

=ETOPLA(A:A;"aa";B:B)

Bu formülde "aa" dışında başka arama ekleyebilirmiyiz? =ETOPLA(A:A;"aa,bb";B:B) gibi bir özellik varmı acaba?

=ETOPLA(A:A;"aa";B:B)

Bu formülde "aa" dışında başka arama ekleyebilirmiyiz? =ETOPLA(A:A;"aa,bb";B:B) gibi bir özellik varmı acaba?

Excel Dersanesindeki TOPLA.ÇARPIM uygulamasını inceleyiniz.

.

=TOPLA.ÇARPIM((a1:a10="aa")*(b1:b10)) gibi deneyebilirsiniz..

Sayın hakanhk,
=TOPLA.ÇARPIM(--(A:A="aa");--(B:B))+TOPLA.ÇARPIM(--(A:A="bb");--(B:B))
işinizi görür mü?

TOPLA EGER formulunu kuramadim

Arkadaşlar yazmış olduğum formul bir turlu aktive olmuyor, yardimlarinizi rica ederim. #DEĞER! yazısı cikiyor. Formul su sekilde
=TOPLA(EĞER((A2:A11="Güney")*(C2:C11="Et");D2:D11))
A sutunda alt alta Güney, bati,Kuzey yazdigini dusunun, C sutununda et,sut gibi birimler var ben iki kolona bakıp A sutununda Guney, C sutununda Et var ise D kolonundaki sayilari toplasın istiyorum ama bir turlu yapamadim. Yardimlarinizi rica ederim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar yazmış olduğum formul bir turlu aktive olmuyor, yardimlarinizi rica ederim. #DEĞER! yazısı cikiyor. Formul su sekilde
=TOPLA(EĞER((A2:A11="Güney")*(C2:C11="Et");D2:D11))
A sutunda alt alta Güney, bati,Kuzey yazdigini dusunun, C sutununda et,sut gibi birimler var ben iki kolona bakıp A sutununda Guney, C sutununda Et var ise D kolonundaki sayilari toplasın istiyorum ama bir turlu yapamadim. Yardimlarinizi rica ederim.

Dosyanızda aşağıdaki gibi bir açıklama var.

"Örnekteki formüllerin dizi formülleri (dizi formülü: Bir veya daha fazla veri kümesi üzerinde birden çok hesaplama yapan ve tek bir sonuç veya birden çok sonuç döndüren bir formül.
Dizi formülleri kaşlı ayraçlar { } arasına alınır ve CTRL+ÜSTKRKT+ENTER tuşlarına basılarak girilir.) olarak girilmesi gerekir.
Örneği boş bir çalışma sayfasına kopyaladıktan sonra formül hücresini seçin. F2 tuşuna ve ardından CTRL+ÜST KARAKTER+ENTER tuşlarına basın.
Formül, dizi formülü olarak girilmezse #DEĞER! hatası döndürülür."

Daha ne istiyorsunuz?

.

Tamam arkadaşlar ilginize teşekkür ederim, olayı çözdüm, bir sorum daha var, belirli bir metin ile başlayanları nasıl toplarım? Mesela TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$10="Ütü")*($B$2:$B$10="Ahmet")*($C$2:$C$10)) formülünde ismi yanlız Ahmet değilde mesela Ah ile başlayanları toplamak için ne yapmalıyım?

Ömer Merhaba,
Baktım ama yapamadım, bir yerde buldun şu şekil yapmış,
Adları "Ay" ile başlayan müşterilerimiz yani Ayşe ile Ayhan bize nekadar ürün siparişi vermiştir?
=ETOPLA(A2:A13;"^Ay.*";D2:D13) formülünü.( alım yapılan yer http://forum.openoffice.org.tr/index.php?topic=1206.0 )

;"^Ay.*"; ben bunu uygulamaya çalıştığımda olmuyor. Ne yapmam lazım?

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$10="Ütü")*(ESAYIYSA(MBUL("Ah";$B$2:$B$10)))*($C$2:$C$10))

Bu şekilde deneyin.

.

Bulma

Bir sorum daha var, forumlarda baktım ama bulamadım, B1:B10 aralığında mesela Elma Muz Armut yazsın, formül B1:B10 aralığına baksın orada ELMA varsa fiyatını C1 e yazsın. Fiyatlarda mesela d1 de Elma yazsın karşısında da e1 de fiyatı yazsın buradan baksın. attachment yaptım. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Bir sorum daha var, forumlarda baktım ama bulamadım, B1:B10 aralığında mesela Elma Muz Armut yazsın, formül B1:B10 aralığına baksın orada ELMA varsa fiyatını C1 e yazsın. Fiyatlarda mesela d1 de Elma yazsın karşısında da e1 de fiyatı yazsın buradan baksın. attachment yaptım. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

.

C1 hücresine;

Kod:
=LOOKUP(B1;$A$13:$A$15;$B$13:$B$15)
=ARA(B1;$A$13:$A$15;$B$13:$B$15)

yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

.

Diğer alternatif

C1 hücresine

Kod:
=DÜŞEYARA(B1;$A$13:$B$15;2;0)

yazıp aşağı doğru çekiniz.

arkadaşlar benim bir sıkıntım var bir tablo hazırlamam gerekiyor aşağıdaki bilgiler ışığında formül nasıl yapılır yardımlarınız için teş.
• satış miktarı<25 ise iskonto oranı 0
• satış miktarı>=25 ve <50 ise iskonto oranı 0,15
• satış miktarı>=50 ve <100 ise iskonto oranı 0,25
• satış miktarı>=100 ve <999 ise iskonto oranı 0,3

Merhaba,

Sorularınızı yeni konu başlığı açarak sormaya özen gösteriniz.

Kod:
=ARA(A1;{0;25;50;100};{0;0,15;0,25;0,3})
Bu şekilde deneyin. Yalnız 999 dan büyük olduğunda ne olması gerektiğini belirtmediğiniz için o kısmıda 0,3 aldırdım.

.

Geri