• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Arama sonucunda tekrar edenleri saydırma.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan swxtr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2016
Selamlar.
Ekli dosyada bir arama sayfası var. Girilen kelimeyi diğer saylardan arayıp listeliyor. Sanırım bu forumdan biri yapmıştı. Ben de kendi ihityacıma göre uyarladım.
Kendisine çok taşekkür ediyorum(:

Bu aşamada yapmak istediğim şey; Arama sonucu gelen bilgilerden aynı olanların sayılması ve renklenmesi. Koşullu biçimlendirme ile dendedim o anki sonuçlar renkleniyor fakat yeni bir arama yapılınca çalışmıyor.
1)Renklenme ve
2)Aynı sonuçların kaçtane olduğunun sayılması
3) Sağ tarafta aranılan kelimenin bulunduğu sayfalar aşağıya doğru çok fazla şekilde listeleniyor. Bunun yalnızca bulunan satır sayısı kadar gelmesi
ile ilgli yardımlarınızı rica ediyorum.
Şimdiden teşkkürler.

Ekli dosyalar

Bu arada, sadece "B6:B2000 ve C6:C2000 sütununu" saydırmak yeterli olacaktır.

Örneği inceleyiniz.
Bazı anlamadığım noktalar var
1- Arama sonucu gelen bilgilerden aynı olanların sayılması (örnekte kaç olması lazım?)
2- Örnekteki koşullu biçimlendirme istediğiniz gibi mi?

Ekli dosyalar

Örneği inceleyiniz.
Bazı anlamadığım noktalar var
1- Arama sonucu gelen bilgilerden aynı olanların sayılması (örnekte kaç olması lazım?)
2- Örnekteki koşullu biçimlendirme istediğiniz gibi mi?
Yardımız için teşekkürler. Bilgisayara geçince bakayım.

Systran üstad. Şimdi baktım.
-Sayfa adlarının fazla çıkması düzelmiş.
-Ancak çıkan sonuçlarda aranan kelime renklenmiyor. koşullu biçimlendirme yeni arama yapılınca çalışmıyor.

-Gelen sonuçların sayılması derken, mesela Ali girdik Ali ve soy adıyla birlikte renklensin. Böylece aynı isim ve soy isimli olanlar hem renklenecek hem de sayılacak. Benim saydırdığım bütün kayıtlar o dursun. Ama Aynı kişi farklı sayfalarda farklı işlemler için kaydedilmiş olabilir diye. Aynı kişinin kaç kaydı var sayılsın isterim.

Dosyanın son halini inceler misin?
Kayıt sayısı bilgisi için en sağa ilave sütun ekledim.

Aranan kaydın renklenmesinin nasıl olması gerektiğini hala anlayamadım. bunu 2-3 farklı örnekle açıklarsan daha anlaşılır olur.

Ekli dosyalar

Teşekkürler. Mesela; ali can aradık sonuçta çıkan ali canların renklenmesi. Bu örnekte aranan sayfalar renkli. Ben o renkleri tamamen kaldıracağım renksiz gelecek sonuçlar. O zamanda aranan kelimeler bulununca renklenip daha anlaşılır olacak.

Dosyanın son halini inceler misin?
Kayıt sayısı bilgisi için en sağa ilave sütun ekledim.

Aranan kaydın renklenmesinin nasıl olması gerektiğini hala anlayamadım. bunu 2-3 farklı örnekle açıklarsan daha anlaşılır olur.

Şimdi Bakabildim. Tamamdır. Çok teşekkür edrim, Elinize sağlık.

Peki gelen sonuçlarda karakter kalınlaştırmayı D sütünu yerine B ve C sütunlarına uygulayabilirmiyim?

D sütunu yerine B ve C sütunlarını kalınlaştırmak gereksiz olmaz mı?
B ve C sütununda Tarih ve Gün bilgileri mevcut. Misal Salı gününü aradığımızda kayıtlarda hep salı günü olanlar listeleyecek farklı olan bir kayıt olmayacak ki!

Son düzenleme:
aramaya rakam veya noktalı bir kelime/cümle yazıdğımda "Loop While Not Bul Is Nothing And Bul.Address <> Adres" sarı renkli oluyor. Bu hata eklediğim resimde de var.

Sorun, bazı satırların bloklaşmış olması imiş. Satır düzeltince çözüm oldu:)

Geri