• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Arama Ölçütü

htsumer

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
2009 Yılı SBS Puanlarını içeren yüklü bir dosya var.Bu dosya içinde

C Sütununda İl adları var..

L1 ve M1 Sütununda Taban Puan ve Tavan Puanları var.

4750 satırlık bu tabloda

Örnek İl adı Manisa seçip, 300 ile 350 puan alan okullarını listele dediğimde.Bu illeri getirip puan ve puan aralığındaki tüm okulları listeleyecek..

4750 satırlık bu tabloda

Örnek İl adı Manisa seçip, 300 ile 350 puan alan okullarını listele dediğimde.Bu illeri getirip puan ve puan aralığındaki tüm okulları listeleyecek..
Otomatik filtre ile bu işinizi kolayca yapabilirsiniz.:cool:

4750 satırlık bu tabloda

.

Buradaki dosyayı inceleyin.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=87071

.

Ben makroyla istedim..Kombine bir program olduğundan..Filtre çalışma sayfasında yapılıyor..Userformlar açıkken ulaşılamıyor..

Link için teşekkürler..Sayın Yurttaş

Ben makroyla istedim..Kombine bir program olduğundan..Filtre çalışma sayfasında yapılıyor..Userformlar açıkken ulaşılamıyor..

Link için teşekkürler..Sayın Yurttaş

Userform açıkkende makro ile filtreleme yapılır.
Filtrelenen verileri currentregion.copy ile atabilmeniz için sırf buna atanmış bir sayfa oluşturun.
Verileri kod ile ototmatik filtreleyip bu syafaya atıp o sayfadanda eğer listbox kullanıyorsanız listboxa hızlı bir şekilde alabilirsiniz.
Verileri süzerek almak ve listboxa rowsource yöntemi ile verileri almak diğer metodlardan çok daha hızlı çalışır.
Az veri olduğu zaman bunu anlayamazsınız ama Çok büyük veri yığınlarının
olduğu durumlarda bu hız çok belirgin biçimde ortaya çıkar.Yani diğer metodlarla kıyasalanamaz bile.:cool:

Geri