• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Arama motoru veya stok girişi çıkışı lütfen yardım edin.

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 excell 2007
Arama motoru yapacağım . Arama motoru ANASAYFADA .Arayacağımız bilgiler ise STOK sayfasında.

Arama motoruna girdiğim oem no veya parça numarasının karşılığında STOK sayfasında bulunan oem no veya parça numaralı malzemenin bütün bilgilerini ( alış fiyatı hariç ) nasıl STOK sayfasındaki sırasına göre anasayfada belirttiğim hücrelerde gösterebilirim.
Bazı parçalar 6 7 farklı marka olabiliyor bunun içinde ana sayfada gerekli sütunları alt alta sıraladım ARAMA MOTORUNA yazdığım oem no veya parça numarası eğer farklı bi kaç markaysa hepsi o sütunlara sıralanırmı.

Programda bulunan STOK GİRİŞİ-ÇIKIŞI yeni kayıt depoya giriş menüsünde parça numarası veya OEM numarası adetini yazınca STOK sayfasında o stok varsa depo mevcudunun artmasını, yeni kayıt depodan çıkış menüsününde parça no veya oem numarasını adetini girincede STOK sayfasında o kayıt varsa depo mevcudundan düşecek şekilde nasıl yapabiliriz.
birde stok adeti 1 in altına düşünce uyarı verebilirmi ? ( olmasada olabilir )
ANASAYFADAKİ aramayı oem no ve parça numarasına göre yapmak istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Bir miktar veri girerek tablo üzerinde açıklama yapsaydınız konunun anlaşılabilmesi daha kolay olacaktı.
Tablolarınızı bir miktar değiştirdiğim ekli dosyayı inceleyin. Umarım işinizi görür.

İyi çalışmalar.

Not: Kodlar Alıntıdır.

Ekli dosyalar

Sub OemNoIleArama()
i = 7
Range("A2:n50").clearcontents
For Each hcr In Sheets("STOK").Range("A2:A" & Sheets("STOK").[A65536].End(3).Row)
If [f2] = hcr.Value Then
i = i + 1
Range("b" & i) = Sheets("STOK").Range("a" & hcr.Row).Value
Range("d" & i) = Sheets("STOK").Range("b" & hcr.Row).Value
Range("f" & i) = Sheets("STOK").Range("c" & hcr.Row).Value
Range("g" & i) = Sheets("STOK").Range("d" & hcr.Row).Value
Range("k" & i & ":" & "n" & i) = Sheets("STOK").Range("e" & hcr.Row & ":" & "i" & hcr.Row).Value
End If
Next
End Sub
Sub ParcaNoIleArama()
i = 7
Range("A2:n50").clearcontents
For Each hcr In Sheets("STOK").Range("b2:b" & Sheets("STOK").[b65536].End(3).Row)
If [f4] = hcr.Value Then
i = i + 1
Range("b" & i) = Sheets("STOK").Range("a" & hcr.Row).Value
Range("d" & i) = Sheets("STOK").Range("b" & hcr.Row).Value
Range("f" & i) = Sheets("STOK").Range("c" & hcr.Row).Value
Range("g" & i) = Sheets("STOK").Range("d" & hcr.Row).Value
Range("k" & i & ":" & "n" & i) = Sheets("STOK").Range("e" & hcr.Row & ":" & "i" & hcr.Row).Value
End If
Next
End Sub

1- ARAMA YAPTIĞIMDA SAYFA 4'TEKİ A HÜCRESİ İLE H HÜCRESİ ARASINDAKİ BİLGİLER SAYFA 1 DEKİ B10 İLE I 10 HÜCRELERİNE SIRALAANSIN.

2- ÖRNEĞİN OEM İLE BAŞLAYAN PARÇALAR FARKLI MARKALARDA OLABİLİYOR BUNLARDA ARATTIĞIMDA ELİMDE VARSA HEPSİ BERABER 1DEN 8E KADAR SIRALADIĞIM HÜCRELERDE GÖRÜNSÜN.ÖRNEĞİN ; SAYFA 4'TE 3TANE OEM7 VAR FAKAT MARKALARI VE FİYATLARI DEĞİŞK AYNI ANDA ARADIĞIMDA GÖRÜLSÜN İSTİYORUM.

3- STOK GİRİŞİ VE ÇIKIŞI SAYFA 2'DE BUNU HEM OEM NO HEMDE PARÇA NO İLE YAPMAK İSTİYORUM AYRI AYRI OLARAK.

Ekli dosyalar

Geri