DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Dosyanız ektedir.bir arama motoru yapacağım. bu motora girilen numarayı sistem data sayfasında bulunan numaralar içinden bularak bu numara ile ilgili yaklaşık 7 bilgiyi listeleyecek bana bunu nasıl yapacağım konusunda bilgi verirmisiniz. örnek şablon ektedir.
Private Sub TextBox1_Change()
Dim i As Byte, k As Range
For i = 3 To 9
Controls("Textbox" & i).Text = ""
Next
If TextBox1.Text = "" Then Exit Sub
Set k = Sheets("BİLGİLER").Range("B2:B65536").Find(TextBox1.Text, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then
For i = 3 To 9
Controls("TextBox" & i).Text = Sheets("BİLGİLER").Cells(k.Row, i - 1)
Next
End If
End Sub
Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
Sheets("BİLGİLER").[B2:B65536].Find(TextBox1.Value).Activate
TextBox3 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 2).Value
TextBox4 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 3).Value
TextBox5 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 4).Value
TextBox6 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 5).Value
TextBox7 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 6).Value
TextBox8 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 7).Value
TextBox9 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 8).Value
End Sub
Rica ederimEvren Gizlen uzman'dan özür dileyerek
örnek ekteKod:Private Sub TextBox1_Change() On Error Resume Next Sheets("BİLGİLER").[B2:B65536].Find(TextBox1.Value).Activate TextBox3 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 2).Value TextBox4 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 3).Value TextBox5 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 4).Value TextBox6 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 5).Value TextBox7 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 6).Value TextBox8 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 7).Value TextBox9 = Sheets("BİLGİLER").Cells(ActiveCell.Row, 8).Value End Sub
Orası öylede,Benim kastettiğim konu o değildi.hocam sizin kodlarla benim verdiğim kodlar'ın arasındaki fark sanırım sizinki son haneye kadar bilgi çıkarmıyor benim yaptığım ise benzerleri çıkarıyor
sizin ki daha kullanışlı yani hocam teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için
hocam denedim bu alıntıdadkileri nasıl yapabilirim ayrıca makro ve userform konusunda o kadar bilgim yok bilgim dahilinde yardım ediyorum ama sizin yaptıklarınızla kendimi kıyaslıyorum. siteyi neredeyse 24 saat aktif olarak kullanıyorum ve bütün kodların işlerliğini denemeye çalışıyorum alıntıyı nasıl yapabilirim izah ederseniz sevinirim.siz o yüzden hata denetleme kodunu on error resume next diye değilde bir tane kodların sonuna paragraf koyarsanız oraya atlayarak bir şey göstermeyebilirsiniz.Kodların başınada textboxları temizleyen kodu yazarsanız olur.
Hata denetim kodu olarak on error goto atla kullanın.Ama en sona atla: diye paragraf yapınız.
B sütunundaki veriler aranacak.uzmanlarım iki programıda denedim çalışmıyor arama yapmıyor ne olan numaraları nede olmayan numaraları çalışmalarınızıda imdirdim ama gene çalışmadısıkıntı nerede anlamadım
Benim yazdığım kodları kullanın.Onlar size yeter.Doğru olan benim yazdıklarım kodlardır.Yanlış olan üzerinde israrla durmayınız.Onları atın çöpe.hocam denedim bu alıntıdadkileri nasıl yapabilirim ayrıca makro ve userform konusunda o kadar bilgim yok bilgim dahilinde yardım ediyorum ama sizin yaptıklarınızla kendimi kıyaslıyorum. siteyi neredeyse 24 saat aktif olarak kullanıyorum ve bütün kodların işlerliğini denemeye çalışıyorum alıntıyı nasıl yapabilirim izah ederseniz sevinirim.
Benim yazdığım kodları kullanın.Onlar size yeter.Doğru olan benim yazdıklarım kodlardır.Yanlış olan üzerinde israrla durmayınız.Onları atın çöpe.![]()
Durum düzeltildi.hocam attım gitti teşekkür ederim
yamahato aradaşım şu an evren hocanın eklediği dosyayı inceliyorum
doğru arama yapmıyor ana manü sayfasındaki butonu bilgiler sayfasına koyarsanız arama yapıyor lütfen deneyiniz
Durum düzeltildi.
Şimdi istediğiniz sayfada çalıştırabilişrsiniz.
Dosyayı 2 nolu mesajdan indirebilirsiniz.![]()