• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

araç km hesaplama.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 - ingilizce
arkadaşlar merhaba,

benim ihtiyacım olan formül ya da başka bişi:) örnekle açıklamaya çalıştım. yardımcı olursanız çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

araç km

merhaba,
sayın yasirözen ilginize çok teşekkür ederim.

sayın yurttas formül tam istediğim gibi ancak her plaka her ay farklı adette mazot alıyor. mesela 34 AB 1234 1 ayda 9 kere mazot almışsa, 34 CD 4567 1 ayda 4 kere alabiliyor. formül bu yüzden olmadı. ne yapabilirim. bu arada sizede çok teşekkür.

merhaba,
sayın yasirözen ilginize çok teşekkür ederim.

sayın yurttas formül tam istediğim gibi ancak her plaka her ay farklı adette mazot alıyor. mesela 34 AB 1234 1 ayda 9 kere mazot almışsa, 34 CD 4567 1 ayda 4 kere alabiliyor. formül bu yüzden olmadı. ne yapabilirim. bu arada sizede çok teşekkür.

umarım istediğniz gibi olmuştur.affına sığınarak sayın usta yurttaşın yaptığı dosyadaki fonksiyonları kullandım.

merhaba,

kilometreleri neye göre yazdınız? açıkçası ben affınıza sığınarak anlayamadım.

Sayın monopol,

I sütunu araçlarınızı benzersiz olarak plakaya göre sıralar KM ve YTL hesaplar.

Örnek dosyanız ektedir.

ben onları kafadan salladım siz kendi km leriniz yazarsanız çalışması lazım ama büyük hocalar var bence direk onların örnekleirni değerllendirin ben sadece yardım etmek istedim

işte bu

evet işte bu:)
çok teşekkür ederim Ali.
formül tam istediğim gibi.
ama bazı plakalarda yok hatası veriyor.
dosyayı ekliyorum.
tekrardan sağol.

Son düzenleme:
K2 hücrenize aşağıdaki formülü yazarak CTRL+SHIFT+ENTER ile dizi formülüne dönüştürünüz.
Kod:
=TOPLA(EĞER(($A$2:$A$546=I2);$C$2:$C$546))-DÜŞEYARA(MİN(EĞER(($A$2:$A$546=I2);$B$2:$B$546));$B$2:$C$546;2;0)

çok teşekkür ederim. oldu. elinize sağlık.

yine ben:)
şimdi bu mazotların bazılarının toplamında farklılık var. örnekte daha net anlaşılır.

Son düzenleme:
Son eklediğiniz dosyadaki J sütunundaki formülü iptal edin.

Aşağıdaki vereceğim formülü kullanın.

J2 hücresine

Kod:
=TOPLA(EĞER(($A$2:$A$546=H2);$C$2:$C$546))-İNDİS($C$2:$C$546;KAÇINCI(1;EĞER($A$2:$A$546=H2;EĞER($B$2:$B$546=MİN(EĞER(($A$2:$A$546=H2);$B$2:$B$546));1));0))

yazıp CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak dizi formülü oluşturup aşağı doğru çekiniz.

K2 hücresinede

=EĞER(EHATALIYSA(J2/I2);0;J2/I2)

yazıp aşağı doğru çekerseniz 0 bölünme hatası #SAYI/0! kısmından kurtulmuş olursunuz.

Geri