• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Araç Kayıt Programı

Evet Karışık olabilir. Zaten ComboBox'tan da istediğiniz konuyu (yani VİZE, TRAFİK SİG v.s.) seçip de bakabileceksiniz. Bir sonraki güncelleme olacak.
Yalnız sütun ifade ederken benim gönderdiğim son dosya üzerinden yapmanız gerekirdi. artık K ve O diye sütun yok.
Ben "Trafik-Kasko" formundaki 3. ve 7.sütunları referans alacağım.

Bu kısmı tam anlayamadım. Doğrusu şu şekilde midir?;

Kırmızı ve Mavi alanlara dikkat ediniz.

Kasko poliçesinin adı: 35AZ8376.pdf
Kasko poliçesinin yolu: \\egetavsvr\Ortak Klasor\Muhasebe\Hayim\SİGORTALAR\2013\KASKO\35AZ8376.PDF

Trafik poliçesinin adı: 35AZ8376.pdf
Trafik poliçesinin yolu: \\egetavsvr\Ortak Klasor\Muhasebe\Hayim\SİGORTALAR\2013\TRAFİK\35AZ8376.PDF

dosya adı plaka olacak ve boşluksuz olacak. 34ABC123.pdf gibi.
Yukarıdakiler doğru mudur?
Bunları belirtmediniz.

Evet 3. ve 7. Sütunlar, ben yanlış anlamışım.

Evet plakalar tam belirttiğiniz şekilde ve yoldadır, klasörden bir ekran görüntüsü de ektedir.
Araçlar satıldığında, bu kasko ve trafik sig.nı iptal ediyoruz, bu iptalleride 35AZ8376.İptal şeklinde kaydediyorum bununla ilgili ne yapabiliriz sizce ? Satış gerçekleştiğinde o kasko linkini iptal poliçisine köprülemek daha doğru olur, elle yapsam da olur otomatik olması şart değil.

Ekli dosyalar

• konum.JPG
    konum.JPG
    64.6 KB · Görüntüleme: 40
Ergün Bey, ne durumdasınız ? Merak edip hergün konuya giriyorum da :)

Gerçekten harika bir çalışma oldu ne kadar teşekkür etsem azdır, çok sağ olun, emeğinize sağlık.

Bir sorum olacak, CTRL+P yaptığımızda kasko ve trafik poliçelerine ulaşabilirceğimi yazmışsınız fakat hangisini açmaya göre ayarladınız? Kasko mu trafik mi veya 2si birden mi onu anlayamadım?
Örnek olarak;
35 AZ 8376'ya gelip çift tıkladıktan sonra CTRL+P yapıyorum 35AZ8376.pdf bulunamadı diyor, burada nereden çağırıyor, benim adreste problem gözükmüyor ?

Son düzenleme:
Ergün bey, programın açılışındaki şifre ekranı size mi ait?

ERGÜN BEY;
Programa baktım güzel,yalnız burada raporlama yaparak exel çıktısı için neleri istiyorsunuz diyerek yazdırma seçeneği koyulursa daha iyi olur.

Ergün Bey Merhaba,

Yapmış olduğunuz program muhteşem olmuş. Benim ufak bir ricam olacaktı. Eğer mümkünse tabii.

Örnek:
Araç Kayıt Bölümünde bulunan Plaka No. ile birlikte Cinsi kısmını da SATILAN ve KİRALIK bölümünde bulunan açıklama kısmına veya yeni bir sütün ekleyerek otomatik olarak yazmasını sağlayabilir miyiz.

ARAÇ KAYITLARI
Plaka___________CİNSİ
34 UR 9988_____TRAKTÖR

KİRALIK ARAÇLAR
Plaka_________DURUM_______AÇIKLAMA
34 UR 9988____KİRALIK_______Buraya otomatik olarak TRAKTÖR yazısı gelsin.

Sn. Ergün Güler; Yeni kayıt eklemede ve diğer bütün formlarda tarih girildiğinde böyle bir tarih olamaz diye hata mesajı vermektedir. Bilgilerinize.

Ergün Bey Merhaba,
Yardımlarınızı beklemekteyiz yada diğer üstatlarımızdan.
Ergün Bey Merhaba,

Yapmış olduğunuz program muhteşem olmuş. Benim ufak bir ricam olacaktı. Eğer mümkünse tabii.

Örnek:
Araç Kayıt Bölümünde bulunan Plaka No. ile birlikte Cinsi kısmını da SATILAN ve KİRALIK bölümünde bulunan açıklama kısmına veya yeni bir sütün ekleyerek otomatik olarak yazmasını sağlayabilir miyiz.

ARAÇ KAYITLARI
Plaka___________CİNSİ
34 UR 9988_____TRAKTÖR

KİRALIK ARAÇLAR
Plaka_________DURUM_______AÇIKLAMA
34 UR 9988____KİRALIK_______Buraya otomatik olarak TRAKTÖR yazısı gelsin.

Değerli Üstatlar,
Ergün Bey in yapmış olduğu Araç Kayıt Programında ufak bir değişiklik yapmak istiyorum ama kendisine uzun zamandan beri ulaşamıyorum. Diğer Üstatlarım, Uzmanlarım bana yardımcı olabilirler mi? Macro yazılımını daha yeni öğreniyorum ve bu program bilgimin çok üstünde.
Dosya yı tekrar ekliyorum.
Benim ufak olan isteğim Araç Kayıtları kısmında bilgileri girdikten sonra Durum kısmını Normal den Kiralık duruma getirdikten sonra Araç Kayıt bölümünde girilen Cinsi kısmını Kiralık Araçlar bölümüne Açıklama bölümüne aktarılması.

Not.: Giriş Şifresi: Z şeklidir.

Ekli dosyalar

Değerli Uzmanlarım - Üstatlarım,
Biliyorum bana kızacaksınız ama gerçekten zor durumda olmasam tekrar tekrar formunuzu meşgul etmek istemem. Bana yardımcı olabilecek kimse yok mu? :agla:
Değerli Üstatlar,
Ergün Bey in yapmış olduğu Araç Kayıt Programında ufak bir değişiklik yapmak istiyorum ama kendisine uzun zamandan beri ulaşamıyorum. Diğer Üstatlarım, Uzmanlarım bana yardımcı olabilirler mi? Macro yazılımını daha yeni öğreniyorum ve bu program bilgimin çok üstünde.
Dosya yı tekrar ekliyorum.
Benim ufak olan isteğim Araç Kayıtları kısmında bilgileri girdikten sonra Durum kısmını Normal den Kiralık duruma getirdikten sonra Araç Kayıt bölümünde girilen Cinsi kısmını Kiralık Araçlar bölümüne Açıklama bölümüne aktarılması.

Not.: Giriş Şifresi: Z şeklidir.

Son düzenleme:
Sütün Sayısı

Selam,
4. çalışma ektedir.
Model şifrelidir. Şifre büyük Z dir.

*Ana Sayfa'ya tarih kontrolü eklendi.
-Vize Tarihi ve Trafik sigortası tarihlerini kontrol edebilirsiniz. Günü geçenler, yaklaşanlar, bugün olanlar, tarih belirtilmeyenler olarak süzebilirsiniz.

*Araç kayıt formu için,
- Listeden bir satıra Mouse ile çift tıklayarak "DÜZENLEME MODU" na geçebilirsiniz.
- Listeden bir satır seçip, CTRL + G tuşlarına birlikte basarak ilgili satırdaki PLAKA "satıldı" ise SATILAN, "kiralık" ise "KİRALIK" bilgilerini görebilirsiniz.
- Listeden bir satır seçip, CTRL + T tuşlarına birlikte basarak ilgili satırın "TRAFİK-KASKO" formundaki bilgilerini görebilirsiniz.
- "NORMAL" aracın, "SATILDI" veya "KİRALIK" olarak veya "SATILDI", "KİRALIK" araçları da "NORMAL" olarak dönüştürebilirsiniz. Bunun için, listeden bir satır seçip, "DÜZENLE" ye tıklayınız. artından "DURUM" kutusunu değiştirip kaydediniz.
Araç durum kutusunda belirtilen ilgili yere kaydı yapılacaktır. Bu işlemler tam kontrollü yapılacaktır. Ancak siz yine de defalarca test yapınız.

*Trafik-Kasko formu için,
- Listeden bir satır seçip, CTRL + P tuşlarına birlikte basarak ilgili satırın Trafikve Kasko Poliçesine ulaşabilirsiniz.
- Listeden bir satır seçip, CTRL + N tuşlarına birlikte basarak ilgili satırın "ARAÇ KAYIT" formundaki bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki güncelleme de,
-Araç kayıt formundan tam kontrollü araç silme işlemi yapılacak.(Allah'ın izniyle tabi ki)

İnceleyiniz.

Önemli Not:
Bolbol kayıt denemeleri yapınız. Tüm ihtimalleri değerlendiriniz. En olumsuz, en hatalı şartları zorlayınız. Hata verdirmeye çalışınız.
Program açık iken başka excel dosyalarını (makrolu/makrosuz) kullanınız. Dosyalar arasında geçiş yapınız. Ben çok denemeler yapıyorum. Hatasız size gönderiyorum. Varsa problem iletiniz.

Merhaba,

Bu programı kullanmak istiyorum fakat veri girişi yaplacak olan sütün sayısının 20 olmaısnı istiyorum, bu konuda yardımlarınız rica edeceğim, selamlar

son bir kez daha güncellemek istedim umarım yardımcı olmak istersiniz

Geri