• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

arabul

Siz dosyaları buraya ekleyin, bakalım....

Ekte bir örnek hazırladım.

"Zip" dosyasının içindeki Sonuclar klasörünü C:\Sonuclar olarak PC'e yerleştirin. Daha sonra DAO-AtBul-R3.xls dosyasını masaüstüne veya herhangibir yere yerleştirip, dosyayı açın, Liste sayfasındaki butona basıp kodu çalıştırın.

Kod C:\Sonuclar klasöründeki tüm Excel dosyalarına bakacaktır (adet sınırlaması yok.)

.

Ekli dosyalar

Sn.Haluk bey;

Hocam ekte verdiğiniz dosyayı inceledim. Kod iyi çalışıyor ancak bir sorun var ama ben ne olduğunu anlayamadım açıkçası. Klasörde 5 tane dosya var. Siz hepsini aynı yaptığınız için sorunu farketmemişsiniz. Ben Sonuclar4.xls yi değiştirdim, programı yeniden çalıştırdım. Program her zaman yalnız Sonuclar5.xls'den okuma yapıyor.

Dosyam ektedir. Tşk.

Ekli dosyalar

Merhaba;

Haklısınız, dün biraz aceleye gelmişti zaten.

Ekli dosyayı inceleyebilirsiniz...

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;

Hocam işlem tamam mükemmel sonuç veriyor, elinize sağlık, teşekkür ederim.

Hocam sayenizde programı belli bir aşamaya getirdik. Ekte son halini güncel datalarla birlikte görebilirsiniz.

Sizin yazdığınız kod, o gün koşan atların tamamının yarışlarını database olarak kullandığımız 5 adet excel dosyasından eksiksiz bulup yazıyor. Ancak bulup yazma sırası benim istediğim gibi olmadı. Program şu an Sonuc1.xls'den bulup yazıyor, sonra Sonuc2...5 şeklinde devam ediyor. Benim istediğim 1 tane at alsın, onun yarışlarını Sonuc1...5 te bulup yazsın, sonra diğer ata geçsin şeklindeydi. Yapabilir miyiz bunu?

Birde şöyle bir sorunumuz var:
Veritabanımız hergün güncelleniyor, Sonuc5.xls'ye ekleme yaparak. Programı eski tarihli bir gün için çalıştırdırğımızda, o güne kadarki koşulmuş olan yarışlardan bulup yazması lazım atların yarışlarını. Yani veritabanından okumayı bülten tarihine kadar (bülten tarihi dahil değil) yaptırmamız lazım.

Yine yardımcı olursanız çok sevinirim. tşk.

http://www.uzakara.org/Desktop3.rar

İş iyice detaylanmaya başladı, siz bu programı harbiden parayla falan mı satacaksınız ?

.

O zaman, sonuçlar sayfaya aktarıldıktan sonra Excel'in menü çubuğundan basit bir A-Z sıralama yapın olsun, bitsin....

.

Hulya42 veya Pehlivan01 ... artık hangi nick'i kullanıyorsan;

Ben atlardan ve konudan sıkıldım.... umarım bundan sonrası için artık başka bir üye yardım eder....

.

Hulya42 veya Pehlivan01 ... artık hangi nick'i kullanıyorsan;

Ben atlardan ve konudan sıkıldım.... umarım bundan sonrası için artık başka bir üye yardım eder....

.

Teşekkür ederim Haluk bey. Sizide çok yorduk, biliyorum. Elinizden gelenin en iyisini yaptınız, elinize emeğinize sağlık.

Slm Arkadaşlar;

İçinizde konuyu takip eden üyeler ve üstadlar olmuştur mutlaka. Bir atyarışı programı yapmaya çalışıyoruz. Haluk bey'in yardımlarıyla epey ilerledik ancak bu noktada kendisi sıkıldı haklı olarak.

Son olarak 2 problemimiz vardı. Biri sıralama, diğeri kısıtlama. O sorunları ben zorda olsa hallettim.

Şimdi program tam istediğim gibi çalışıyor ancak database olarak kullandığımız 5adet büyük excel dosyasından okumak 5-6 dk sürüyor. Şu an sadece at sorguluyoruz. Jokey, orjin, sahip, antrenör vb toplam 8-9 adet sorgu olacak. Buda programın 1 saat civarı çalışması demek olur.

Buna bir çare bulabilir miyiz? Alın yapın demiyorum. Yol gösterseniz ben denerim yapmayı.

Bir fikir var aklımda ama nasıl yapılır bilmiyorum. Veritabanı olarak kullandığım 5 adet excel dosyamı tek dosya halinde axcess veri tabanı yani mbd olarak kaydetmek. Bunu excel içinden yapabilecek bir vba koduna ihtiyacım var. Tabiki sonrada hazırladığımız mbd'den sorgulayarak excel programımıza veri çeken bir başka koda ihtiyaç olacak. Elinde bu kodlara benzer kodu olan var mı? Yada başka fikri olan??? tşk.

Aşağıdaki dosyada programımızın son hali ve güncel datalar var. Yukarıda bahsettiğim kod 15 nolu modülde çalışıyor. İlk 14 modül basit şeyler onlara bakmanıza gerek yok.
http://www.uzakara.org/UzakaraProgram.rar

Sn:Halûk bey
DAO-Atbul-R5.xls çalıştırdığınız zaman RUN-time.error '3061' Çok az parametre 1.Bekleniyor şeklinde hata verip,
Set RS = DB.OpenRecordset("select `ATIN ADI` from [VeriTabanı$]")' te beklemeye geçiyor.
Yeniden düzenlermisiniz? İlginiz için teşekkür ederim Saygılarımla

Geri