• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ara bul göster

sirkülasyon

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 LTSC TR
B12 hücresinden G3854 hücresi arasında

T.C Kimlik No "B12:B3854 arası"
Adı Soyadı "C12:C3854 arası"
Unvanı"D12:D3854 arası"
Hesap No "E12:E3854 arası" 8 haneli rakam
ya da
IBAN No "F12:F3854 arası"
ile arayabileceğim ve aradığım satırı gösterecek bir makro koduna ihtiyacım var. yardımcı olabilir misiniz?

Gelişmiş filtre ile hazırladığım örnek dosyayı inceleyiniz.

Sayısal bölümler METİN biçiminde olduğu için içerir mantığı ile sonuç alınmaktadır.

Eğer bu alanlar SAYI biçiminde olursa içerir mantığı çalışmaz. Çalışması için verinin tümünü arama kutusuna yazmanız gerekmektedir. Ya da KRİTER alanındaki formüllere müdahale etmeniz gerekir.

Ekli dosyalar

Korhan Abi Sen Var olasın. Ellerine sağlık. Çok çok teşekkür ederim

Yusuf Abi
"VERİ (2)" sayfasında arama yaptığımda aranan yerin tamamını gizliyor. Aranan kişiye ait bilgi satırı gelmiyor.
Rica etsem bir bakabilir misiniz?

Aradığınız verinin tabloda olduğuna emin misiniz? Arama hücrelerinin (B9:F9) aramanıza uygun olduğunu kontrol ediniz?

Yusuf abim
Aynı tabloda yer alan bilgilerden arama yapıyorum.

Dosyayı o haliyle yükleyin görelim. Bende sorun yok çünkü.

güzelmiş ,makroya yabancıyım biraz, verileri nasıl değiştirebilirim. arama yapınca başka verilerin gelmesini istiyorum da, işime baya arayacak.

güzelmiş ,makroya yabancıyım biraz, verileri nasıl değiştirebilirim. arama yapınca başka verilerin gelmesini istiyorum da, işime baya arayacak.
Benim paylaştığım dosyada 2 farklı uygulama var. İlki Veri sayfasındaki Korhan Bey'in orijinal çözümü. Veri 2 sayfası ise benim düzenlediğimiz sayfa.

Her 2 uygulamada da ad tanımlama ve gelişmiş filtre özelliği kullanılmış. Ad tanımlamayı formüller sekmesindeki ad yöneticisi kısmından inceleyebilirsiniz. Ben Korhan Bey'in tanımladığı adları ve başvuru yerlerini değiştirdim. Ayrıca verilerin olduğu kısımda dinamik tanımlama kullandım ki alta yeni veri girildiğinde yeni veriler de hesaba katılsın.

Korhan Bey'in çözümünde 2 makro ve 2 düğme var, biri süzme yapmak biri de iptal etmek için. Ben süzme düğmesini iptal ettim. Çünkü süzme işlemini B9:F9 hücrelerine veri girdikçe otomatik olacak şekilde ayarladım. Bunu sağlayan kodları Veri2 sayfa sekmesine sağ tıklayıp Kod görüntüle dediğinizde açılan sayfada görebilirsiniz.

Korhan Bey'in hazırladığı kodlar ise Vba sayfasında modül içinde bulunan 2 makrodur.

Korhan Bey B9:F9'a girilen verileri formülle sağ taraftaki başka hücrelere aktarıyor, bunu yaparken her hücredeki verinin başına ve sonuna yıldız (*) karakteri ekliyor. Daha sonra da filtre makrosuyla gelişmiş filtreyi çalıştırıyor.

Benim kodlarımda ise yıldız ekleme kod aracılığıyla aynı hücrede yapılıyor ve her hücreye veri girilip (Enter vs ile) hücreden çıkıldığında aynı filtreleme işlemi yapılıyor.

Merhaba Korhan ve Yusuf hocam,
Çok güzel bir çalışma.
Emekleriniz için teşekkür ederiz.
Selametle

Merhaba Korhan ve Yusuf hocam,
Emekleriniz için teşekkür ederim
Saygılarımla

Geri