• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

apartman merdiven temizliği müşteri takip calışması

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
müşteri takip calışması

iyi akşamlar arkadaşlar ekde gönderdiğim dosyada ihtiyacım olan bir excel calışmasını görüyorsunuz .
yeni bir kullanıcı olarak bu calışmanın eksiklerini sizlerin yardımlarıyla tamamlamak istiyorum ama bunu basamak basamak yapıp iyice öğrenmek istiyorum ilk olarak bir ana sayfa oluşturdum umarım dogru yapmışımdır burada haftanın günlerinin oldugu altı adet buton koydum. bu butonlara basınca her günün kendi adı yazılı sayfası acılıyor buraya kadarını zannedersem çalıştırmayı başardım bu gün butonlarının yanına üzerlerinde adları yazılı beş adet sarı zeminli hücre koydum bu hücrelere bazı işlevler ekleyecegim ama bunu formülle degil makro ve kod kullanarak yapmak istiyorum işte burada cuvalladım ilk yardımmı burada alabilrsem sevinirim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
tekrar herkese iyi akşamlar anladığım kadarıyla konu ilgi çekmedi ama olsun ben yinede basamak basamak bu çalışmayı sonlandırmaya çalışacağım.:redface:

son durum bu
ama ana sayfadaki sarı hücrelere eklediğim formülde bence hata yok ama bir türlü işlemi dogru yaptıramıyorum deger yazısı neden düzelmiyor lütfen yardım edin

Ekli dosyalar

Kod:
=TOPLAM('CEYLAN HANIM'!K3;'necla teyze'!K3;'akbaş apt'!K3;'çam yazılı'!K3;Sayfa4!K3)

Bir de, formüllerdeki hesaplama seçenekleri "el ile" seçilmiş. Bilinçli mi otomatik seçilmedi.

Kod:
=TOPLAM('CEYLAN HANIM'!K3;'necla teyze'!K3;'akbaş apt'!K3;'çam yazılı'!K3;Sayfa4!K3)

Bir de, formüllerdeki hesaplama seçenekleri "el ile" seçilmiş. Bilinçli mi otomatik seçilmedi.

formül için teşekürler ama yine değer vermiyor ad çıkıyor hesaplama seçeneklerini kontrol ettim ama ben hep otomatik görüyorum acaba başka bir sorun mu var?

lark arkadaşım
formüldeki sorunu buldum ve düzeltim (TOPLAM)değil (topla) olarak düzeltince sorunsuz calıştı ilgin için tekrar teşekürler iyi akşamlar

sayfa 2 ,sayfa 3,sayfa,4 ve bu şekilde 5,6,7 diye devam eden tüm sayfalardaki A sütunundaki tarihlerin yazılacağı yerlere belirli tarihler yazacağım işte ben ana sayfada yazan tarihlerden birini yazıp tüm bu sayfalardaki o yazmış olduğum tarihin bulunduğu satırı( satırın tamamını A sütunundan K sütununa kadar )başka bir sayfada toplamak istiyorum o sayfada da bu toplanan satırların tamamını düzenleyip yazıcıdan çıkarta bilmek ye işim bittiğinde de silmek istiyorum bunu yaptıra bilmem mümkün mü bilmiyorum ama ustadlardan yardım ve öneri bekliyorum

herkese hayırlı akşamlar
çalışma hakkında biraz yardıma ihtiyacım var ,şimdi bir şey daha yapmak istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum,
ana sayfadaki (I10)hücresi arama kriterleri;(J10) hücresi ara komut hücresi;(I11) tarih seçiniz;(j11)secilen tarihin yazılacağı hücre ;(I12)acılan pencere ve burada
apartman listesi
yapılacak işler
apartman listesi ve yapılacak işler
satırları mevcut şimdi benim yapmak istediğim şey tam olarak şöyle bir şey(J11) hücresine herhangi bir tarih yazacağım (I12)Hücresin dende bir satır seçeceğim (J10) Komut hücresin dende ara komutunu vereceğim ve öyle bir işlem yapmalıyım ki mesela apartman listesini seçtiysem bana J11 hücresine yazdığım tarihte yapılacak apartmanların listesini isim olarak versin ve bunu yazdıra bileyim,yada yapılacak işler satırını seçtiğimde o tarihte apartmanlarda yapılacak işleri liste olarak toplayıp yazdıra bileceğim bir yere taşısın,ve yahut apartman listesi ve yapılacak işler satırını seçtiğimde yine o tarihte yapılacak apartmanları ve o apartmanda yapılacak işleri listeleyip yazdıra bileceğim bir yere toplasın ve tüm bunları yaptıktan sonra bu sayfayı silebileyim tabi kide bunları yapabilmek için bir alt yapıya yanı bu bilgilere ihtiyaç duyacaktır bu bilgileri de apartman listesini gün sayfalarından toplaya bilir diye düşünüyorum yani yazdığım tarih hangi güne geliyorsa o güne ait sayfada zaten bir sutunda apartmanlar liste olarak duruyor;yapılacak işlerde her apartmanın kendi sayfasında tarih satırının sonunda yazılmış olacaktır farklı fikirlerede acığım önerileriniz dikkate alacağım ilğilenecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..(dosya açılış şifresi 1026)
birde kodtaki hatayı bulamıyorum ustatlardan biri kontrol ederse cok mutlu olurum
Sub tarihe_göre_listele()
Dim i, j As Integer
Dim son As Integer
Dim satir As Integer
satir = 2
Range("M:Z").ClearContents
Cells(1, "M") = "Apartman Adı"
Cells(1, "N") = "Tarih"
Cells(1, "O") = "Açıklamalar"
For i = 11 To Worksheets.Count
son = Worksheets(i).Range("A65536").End(3).Row
For j = 10 To son
If Range("J11") = Worksheets(i).Cells(j, 1) Then
Cells(satir, "M") = Worksheets(i).Name
Range(Worksheets(i).Cells(j, 1), Worksheets(i).Cells(j, 12)).Copy
Cells(satir, "N").PasteSpecial (xlPasteAllExceptBorders)
satir = satir + 1
End If
Next j
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

Kodtaki hata :
"If Range("J11") = Worksheets(i).Cells(j, 1) Then"
satırında "j11" hücresi "i11" olarak değiştirilmeli.

Bence bu tür işlerde tüm bilgilerin veritabanı mantığında listelenmesi kolaylık ve rahat ulaşılabilirlik sağlar.

-Dosyaya Apartman listesini içeren bir sayfa ekledim.
-Ana sayfada arama kısmında işlere göre veya apartmanlara göre arama yapıyor.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

teşekkürler yasin2y
yalnız bir şey sormak istiyorum çalışmaya eklediği sayfa (apartman listesi )
yeni apartman kayıtı yaptığımda yeni apartmanı buraya da kayıt yapmam gerekeçek mi? yoksa kendisi sayfalardan bilgileri topluyor mu?
onun haricinde her şey çok güzel sağolasın ...

Merhaba,
Apartman Listesine eklenen yeni kayıtı ilgili gün sayfasına aktarmak için Yeni makro yazıldı.
Ancak Apartmana özel sayfa açılmadı. Bu işlem manuel yapılmalı.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

iyi akşamlar
yasinn2y çok teşekkürler emekgine,eline,beynine sağlık çok güzel oldu

Bu dosyayı nasıl indireceğiz illede altın üyelikmi gerekli.

Geri