• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Apart Proğramı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dadalo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Değerli Excel Ustaları,
Ekte tablo halinde sunduğum 3 değişik özellikte toplam 31 adet apartın olduğu bir tatil sitesi var.Apartların özellikleri ve günlük ücretleri tabloda var.Apartlarda kalanlar,yemeklerini liste üzerinden sipariş vererek yiyorlar.(Örneğin:Çorba 2 euro,balık 5 euro gibi.Fiyatlar değişken olduğu için liste uzatılabilmeli ve hem apartların günlük ücretleri hem de yemek ve içecek ücretleri kolaylıkla değiştirilebilmeli,bu proğramı etkilememeli) İsteğim şu:
1-Bu apartlar için rezervasyon yapılabilmeli.Dolu ya da boş olduğu görülebilmeli.
2-Apartlarda kalanların ücretleri günlük ücret+yeme+içme ücretlerinden oluşmalı.Apartın hesabı çıkarılırken konaklama ve yeme içme ücreti ayrı ayrı görülebilmeli.
3-Apartların ücreti ödendiğinde otomatikman boş görünmeli.
4-31 apartın günlük geliri toplam olarak görülebilmeli
Değerli ustalar,bunu excel formülleri ile teker teker yapabilirim belki ama ben userformlarla yapılan bir proğram olsun istiyorum.Buna da benim bilgilerim yetersiz kalıyor.Yardımlarınızı rica ediyorum.saygılarımla...

Ekli dosyalar

Sayın Dadalo,
Ekteki dosyada oda tipleri yatak sayısı ve fiyatları dışında ya birşey yok ya da ben göremedim , ancak istekleriniz de apart'ı yönetecek derecede geliştirilmiş bir program değil cidden " yazılım " . Bu kadar önbilgi ile bir yere varmak çok zor ve sizin biçimlendirmeleriniz olmadan yapılan herşey eksik fazla yapboza döner ya da projeniz sessizlikle cevaplanabilir. Kimse bu derece yüklü zaman ayırmaz zira burada program yazılmıyor, sahibince yazılmakta olan programlardaki takılmalar destek buluyor.

Bahsettiğiniz userformlar üzerinde ne olur ne olmaz ne fazla ne eksik kimse sizden daha iyi bilemez ki . Ya da istediğiniz bilgi mi geliyor ya da gelmiyor farkına bile varılamaz çünki sizin dışınızda o işi iyi bilen olamaz.

Mümkünse eklediğiniz dosyada userformlar ve üzerindeki elementler dahil bir geliştirme yapın ve bunlara ait altbilgileri de sayfalara yükleyin, hep beraber ilerletelim.

Sayın Dadalo,
Ekteki dosyada oda tipleri yatak sayısı ve fiyatları dışında ya birşey yok ya da ben göremedim , ancak istekleriniz de apart'ı yönetecek derecede geliştirilmiş bir program değil cidden " yazılım " . Bu kadar önbilgi ile bir yere varmak çok zor ve sizin biçimlendirmeleriniz olmadan yapılan herşey eksik fazla yapboza döner ya da projeniz sessizlikle cevaplanabilir. Kimse bu derece yüklü zaman ayırmaz zira burada program yazılmıyor, sahibince yazılmakta olan programlardaki takılmalar destek buluyor.

Bahsettiğiniz userformlar üzerinde ne olur ne olmaz ne fazla ne eksik kimse sizden daha iyi bilemez ki . Ya da istediğiniz bilgi mi geliyor ya da gelmiyor farkına bile varılamaz çünki sizin dışınızda o işi iyi bilen olamaz.

Mümkünse eklediğiniz dosyada userformlar ve üzerindeki elementler dahil bir geliştirme yapın ve bunlara ait altbilgileri de sayfalara yükleyin, hep beraber ilerletelim.
İlginize ve uyarılarınıza teşekkür ederim.

Geri