• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

anında sırala

Excel Vers. ve Dili
2007,5
2007 Kullanan birne yardım edem dedim yapamadım...

worl de sıralama yok sanırım deyilmi benmi yanılyom....

exelde var filtreden yapılıyor deyilmi

Arkadaşa sizin siteyi tavsiye ettim...harelde bu yadımdan sonra oda üye olur

bizim aradığımız

solda 1,2,3--diye satır ilave edildikçe rakam basan bir sutun..
sutun sayıları değişiyor, kaç stunlu olursa olsun, stunun birinin başlığına * işareti koyunca o tabloyu işaretli stundaki rakamı dikkate alarak büyükten küçüğe doğru anında sıralıycak (baştaki otomatik sayı veren stun hariç tabii)
( Anında derken 5 stunlu tablora 5. stunu doldurup alt satra geçince işaretli
stundaki rakama göre anında sıraya yerleştircek)
( tabi bu büyüktan küçüğe sıralama yaparken soldaki 1 2 3 rakamları değişmiycekki kim 1. kim 2. kem 53. belli olsun)

Bu anında sıralamayı biraz daha açıklıyayım, diyelim 6 stunlu tablo yaptık
solaki satır sayacı satır ilave ettikçe 1 artıyor..

yani 1. satıra yazdım alta geçtim sayaç 2 yazdı ( yani 2.kişi)
ben 2 yazan hücrenin sağındaki sunlara bilgi giriyom Başlığında * işareti olan stunada rakam girdim tablom 5 stunlu ise 5.stun bitip alta inince; 6 stunlu ise
6.stun bitip alta inince 2.sıraya yazdığım ( * değeregöre büyükten küçüğe sıralandığı için) 1. sıraya gelebilmeli, böylece yazdıkça sıralama dağişeçek

bir aktar düğmesi olmalı...basınca hücre biçimleride dahil olduğu gibi, aktaracağı yeri adı soran bir masaj kutusu açmalı, yeri ve isimi girince o yere o isimde o tabloyu * stuna göre büyükten küçüğe siralanmış halde aktardıktan sonra bizim tablomuzu içeriğini silmeli ki yeni listeyi yazmaya hazır hale gelsin

( aktarıp silince mesajla , Aktardım artık yeni liste yazabilirsinz gib mesaj versin

Bu anında sıralama olamaz derseniz; bir sırala düğmesi olmalı liste bitince basarız
* sundaki rakama göre büyükten küçüğe sıralamalı

Hayırlı bu iş için yardım lütfen

Selam,

Bu kadar lafa gerek yoktu ki, bir örnek dosya ekleseydiniz anlaşılması daha kolay olurdu.

Soru xl sorusu değil mi?

hocam xl ne demek anlamadım..
tablo stunları bellei olmadğı için örnek yok elimde ama açıklayı yeterli yaptım sanırım
sağolun Hocam

Cahiliz Hocam, şu kodları öğrensem bende sizin gibi sevabına yardımcı olsam..

tablo 5-10 stunlu olarak değişebiliyormuş yani örnek tablo bendede yok
arkadaşa yardım oda örnek vermedi böyle bişi olabilirmi çok listevar onları sıralıycak

Otomatik sıralama yaptırılır o sorun değil, forumda da buna benzer çok örnek vardır.
Hatta ben bile yapmıştım bir ara.

Ama anında sıralama yapmak uygun mudur onu bilemem, yani 10 sırada bilgi giriş yaparken birden girdiğiniz satır bilmem kaçıncı sıraya yerleşir, o sırada ilgili satırı doğru mu yazdınız eksik mi yazdınız onu bilemezsiniz.

Bence istendiğini an sıralama yaptırmak hem exceli yormaz hemde daha uygun olur kanısındayım.

Şüphesiz doğrusunu bilirsiniz...

sartır tamamlanırca sıralama yapacak...
useform olursa mesele bize bilgigirecegimiz bir veri satırı açar satır girişi bitince sıralamaya atar
(tam ekran bu useformda üstte sıralanmış liste altta küçük alanda bilgigireceğimiz bir satır
heralde stun sayısı belli olmadığından sorun olur..
( bir yerinde kaç stunludiye soran bir giriş olur 8 deyince 8 stunlu bir tablo oluşturur
yani baştaki satır sayan sayaç hariç 8 stun açılır stun başlıklarını giridiğimiz bir pencere,
pencereninbir yerini işaretleyince o pencereyiyanio sundaki rakamı dikkake alarak büyükten küçüğe sıralar

nasıl fikir

(fikir var icraat yok)

Hocam dosya yok...
Dediğim gibi arkadaşa yardım amaçlı
sıralanacak tablolarıvar
dediğim özeliklerde bişi yapılamazmı
(yanımda flaş yoktu tablolarını alamadım)

5 - 10 stunlar arasında değişen birçok tablo var.

yapacağımız program

stunu soracak , 6 dedik mesala sayaç stunuhariç 6 stunlu tablo çıkaracak
biz o tablonun stununun birine * gibi bi işaret koyacağız
tabloyu * işaretli stuna göre büyükten küçüğe sıralıycak

aktar düğmesi tabloyu sıralı halde istediğimiz yere aktarıp ..programı silecek ki

sıralancak yeni tabloyu kopyalıyalım veya yazalım

anında sıralama olmaz ise sırala düğmesi ekliyelim

görmeden ne yapabilirim
benden ancak bu kadar yardım alabilirsin dosya olmazsa
inşallah başka biri yardımcı olur_?
sitede sıralama diye arama yapın mutlaka örnekler çıkar
kolay gelsin

Hocam,
bana uygun bulamedım...

Hocam örnek yok diye bırakmayın neolur...
tablo çok çeşitli birini örnek verdim diyelim diğer tablolara uymaz, çünkü stun sayıları değişken

biri 5 stunlu biri 8 stunlu biri 12 stunlu vs

yani çok örnek vermek yerine
bir program olsa açılşta kaç stun diye soran , bizde dedik 7 stunlu hop 7 stunlu bir tablo başlığı açtı, her başlığın yanında işaret kutucuğuolan, biz başlıkları girip işaret kutucuğunun hangisini işaretlersek sıralamayı o suna göre yapcak demek (büyükten küçüğe)
tablo satır girdikçe genişliycek
ve başına bir sayaç gincek veya sırala düğmesine basınca işaretli stuna göre siralayınca 123 diye sarırlara numura basabilir.

olmaz ım hocam

Hocam,
bana uygun bulamedım...

Hocam örnek yok diye bırakmayın neolur...
tablo çok çeşitli birini örnek verdim diyelim diğer tablolara uymaz, çünkü stun sayıları değişken

biri 5 stunlu biri 8 stunlu biri 12 stunlu vs

yani çok örnek vermek yerine
bir program olsa açılşta kaç stun diye soran , bizde dedik 7 stunlu hop 7 stunlu bir tablo başlığı açtı, her başlığın yanında işaret kutucuğuolan, biz başlıkları girip işaret kutucuğunun hangisini işaretlersek sıralamayı o suna göre yapcak demek (büyükten küçüğe)
tablo satır girdikçe genişliycek
ve başına bir sayaç gincek veya sırala düğmesine basınca işaretli stuna göre siralayınca 123 diye sarırlara numura basabilir.

olmaz ım hocam

Kod:
sub sırala()
Range("A:E").Sort key1:=Range("C1"), ORDER1:=xlAscending
end sub
bu kod A:E sütunlarını C1'deki değere küçükten büyüğe göre sıralar

tamam işte

bu koddaki E C stunları değişken bi tablo yapma programı olacak

ben değişkenleri bir yere girecem G girdim diyelim kod A:G stunlarını kapsar hale gelecek

ikinci seçime F girdim diyelim C ye göre deyilde F sunundaki değerlere göre sıralama yapacak

olamazmı
hocam

Buarada
verdiğiniz kod çalışmadı (c1 demişsiniz c1 deki değere göremi ?, C stununu kast ettiniz sanırım çünkü bi değere göre sıralama olurmu satırların C stunundaki değerleri dikkate alınarak sıralama olması lağzım deyilmi)

syn : mutluedenercan
benden başka yardım alamazsınız kod'u veriyorum çalışmıyor diyorsunuz ben o kodu her yerde kullanıyorum ama nedense bende hata vermiyor ama sizde hata veriyor hata vermeyen bir kod bulun onu kullanın. size demiştim ezbere yardım etmeyorum diye dosya ekleseydiniz bir hata almayacaktınız. burdan sonra yardım yok

Peki, Teşekkür
Vaktinizi aldım....

örnek alınca ekliycem..
Amacım sıralamda kullanılan stunu isteğe bağlı otomatik bi programdı (ki bu bütün önneklele uyum sağlardı)

Sağlıcakla kalın Hocam

Geri