- Excel Vers. ve Dili
- 2007,5
2007 Kullanan birne yardım edem dedim yapamadım...
worl de sıralama yok sanırım deyilmi benmi yanılyom....
exelde var filtreden yapılıyor deyilmi
Arkadaşa sizin siteyi tavsiye ettim...harelde bu yadımdan sonra oda üye olur
bizim aradığımız
solda 1,2,3--diye satır ilave edildikçe rakam basan bir sutun..
sutun sayıları değişiyor, kaç stunlu olursa olsun, stunun birinin başlığına * işareti koyunca o tabloyu işaretli stundaki rakamı dikkate alarak büyükten küçüğe doğru anında sıralıycak (baştaki otomatik sayı veren stun hariç tabii)
( Anında derken 5 stunlu tablora 5. stunu doldurup alt satra geçince işaretli
stundaki rakama göre anında sıraya yerleştircek)
( tabi bu büyüktan küçüğe sıralama yaparken soldaki 1 2 3 rakamları değişmiycekki kim 1. kim 2. kem 53. belli olsun)
Bu anında sıralamayı biraz daha açıklıyayım, diyelim 6 stunlu tablo yaptık
solaki satır sayacı satır ilave ettikçe 1 artıyor..
yani 1. satıra yazdım alta geçtim sayaç 2 yazdı ( yani 2.kişi)
ben 2 yazan hücrenin sağındaki sunlara bilgi giriyom Başlığında * işareti olan stunada rakam girdim tablom 5 stunlu ise 5.stun bitip alta inince; 6 stunlu ise
6.stun bitip alta inince 2.sıraya yazdığım ( * değeregöre büyükten küçüğe sıralandığı için) 1. sıraya gelebilmeli, böylece yazdıkça sıralama dağişeçek
bir aktar düğmesi olmalı...basınca hücre biçimleride dahil olduğu gibi, aktaracağı yeri adı soran bir masaj kutusu açmalı, yeri ve isimi girince o yere o isimde o tabloyu * stuna göre büyükten küçüğe siralanmış halde aktardıktan sonra bizim tablomuzu içeriğini silmeli ki yeni listeyi yazmaya hazır hale gelsin
( aktarıp silince mesajla , Aktardım artık yeni liste yazabilirsinz gib mesaj versin
Bu anında sıralama olamaz derseniz; bir sırala düğmesi olmalı liste bitince basarız
* sundaki rakama göre büyükten küçüğe sıralamalı
Hayırlı bu iş için yardım lütfen
worl de sıralama yok sanırım deyilmi benmi yanılyom....
exelde var filtreden yapılıyor deyilmi
Arkadaşa sizin siteyi tavsiye ettim...harelde bu yadımdan sonra oda üye olur
bizim aradığımız
solda 1,2,3--diye satır ilave edildikçe rakam basan bir sutun..
sutun sayıları değişiyor, kaç stunlu olursa olsun, stunun birinin başlığına * işareti koyunca o tabloyu işaretli stundaki rakamı dikkate alarak büyükten küçüğe doğru anında sıralıycak (baştaki otomatik sayı veren stun hariç tabii)
( Anında derken 5 stunlu tablora 5. stunu doldurup alt satra geçince işaretli
stundaki rakama göre anında sıraya yerleştircek)
( tabi bu büyüktan küçüğe sıralama yaparken soldaki 1 2 3 rakamları değişmiycekki kim 1. kim 2. kem 53. belli olsun)
Bu anında sıralamayı biraz daha açıklıyayım, diyelim 6 stunlu tablo yaptık
solaki satır sayacı satır ilave ettikçe 1 artıyor..
yani 1. satıra yazdım alta geçtim sayaç 2 yazdı ( yani 2.kişi)
ben 2 yazan hücrenin sağındaki sunlara bilgi giriyom Başlığında * işareti olan stunada rakam girdim tablom 5 stunlu ise 5.stun bitip alta inince; 6 stunlu ise
6.stun bitip alta inince 2.sıraya yazdığım ( * değeregöre büyükten küçüğe sıralandığı için) 1. sıraya gelebilmeli, böylece yazdıkça sıralama dağişeçek
bir aktar düğmesi olmalı...basınca hücre biçimleride dahil olduğu gibi, aktaracağı yeri adı soran bir masaj kutusu açmalı, yeri ve isimi girince o yere o isimde o tabloyu * stuna göre büyükten küçüğe siralanmış halde aktardıktan sonra bizim tablomuzu içeriğini silmeli ki yeni listeyi yazmaya hazır hale gelsin
( aktarıp silince mesajla , Aktardım artık yeni liste yazabilirsinz gib mesaj versin
Bu anında sıralama olamaz derseniz; bir sırala düğmesi olmalı liste bitince basarız
* sundaki rakama göre büyükten küçüğe sıralamalı
Hayırlı bu iş için yardım lütfen