• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ana sayfaya veri getirme

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar hayırlı sabahlar yapmaya çalıştığım bir sayfam var, bütün herşeyini forum yardımıyla tamamlamaya çalıştım, küçük bir sorun oluştu, makrodan fazla anlamadığım için bunuda çözemedim.

Ekte gönderdiğim sayfamda R ile T sütunu arasındaki Liste kutusu içerisinde Ali VELİ isimli şahsa tıkladığımda bu şahsa ait ARŞİV sayfasındaki bütün veriler ana sayfanın istenilen yerlerine geliyor, veriler gelirkende H6 hücresini doldurduğu zaman TC No Doğru mesajı ve H12 hücresinde tarih hücresini doldururken Bugünden sonraki bir tarih yazdınız, Tarihi kontrol ederek yeniden yazınız şeklinde mesaj geliyor.

Benim istediğim sahsı getirmek için şahsın üzerine tıkladığımızda ana sayfaya veriler gelirken H6 ve H12 hücresi için ayarlanmış olan mesajların gelmesini istemiyorum.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Belgeniz ekte.
(TC Kimlik kontrolü ve yaş kontrolü bu belgeye dahil edildi)
.

Ekli dosyalar

Sayın Ömer Bey ilginize çok teşekkür ediyorum, sizi de yoruyorum kusura bakmayın, bilgisayar başına yeni geçebildim.

Göndermiş olduğunuz sayfada geri getirme listesinin kodları çok güzel çalışıyor, bu kodları kendi orjinal sayfamada ekledim güzel oldu ellerinize sağlık.

Ancak küçük bir sorun var, bu seferde H6 hücresine TC no yazdığımda ve H12 hücresine tarih yazdığımda herhangi bir uyarı vermiyor.

Merhaba.

Son eklidiğim belgede sorun yok.
Gerçek belgenizde görmek lazım, belki yine kullandığınız başka bir kod ile ilgili sıkıntıdır, bilemiyorum.

Bir hatırlatma; doğum tarihi yazdığınız H12 hücresine uyguladığınız W3 hücresini referans alan veri doğrulamada sorun var. Sorun W3 hücresindeki formülde, oradaka sadece yıl farkı alan formül yerine, W1'deki formülün yıl kısmını ( =ETARİHLİ(H12;BUGÜN();"y") ) W3 hücresine almanızı öneririm, örneğin hücreye ay ve/veya gün kısmını bugünden ileri bir gün ve/veya ay, yıl kısmını 1998 yazarsanız fark 18 yaş altında ama W3 'teki mevcut formülünüz buna bakmıyor, sadece yıl kısmı 1998'den fazlaysa işe yarıyor.
.

Son düzenleme:
Sayın Ömer Bey gönderdiğiniz örneği kendi dosyama uyarlamaya çalışacağım, işlem bitince bildireceğim İnşaAllah.

Ayrıca W1 hücresindeki tarih çıkarma hiç bir işe yaramıyor, önceden formülle yaptığım için formül burada kaldı başka bir örneklerde kullanırım diye duruyordu, tarih çıkarma işlemini sizin göndermiş olduğunuz kodlarla hallettim.

W1 hücresine gerek kalmadığını, önceki mesajlarımdan birinde söylemiştim zaten.
Yazdığım özel mesajda biraz anlatmıştım ( GETİR kodlarında da sağ taraftaki YEŞİL kısımlarda da belirttim).
İnşallah hallolmuştur.

Sayın Ömer Bey hayırlı sabahlar, dediklerinizi yaparak uzun uğraşlar sonrasında sayfayı tamamladım tam istediğim gibi çalışıyor, konu çözüldü çok teşekkür ediyorum.

Allah razı olsun hayırlı çalışmalar diliyorum.

Tekrar merhaba.

Belgenize şöyle bir göz attığımda tarih-sayı-metin konusuyla ilgili bir sorunlu hücre daha olduğunu fark ettim.

O da ASLAN sayfası D16 hücresine getirilen, ARŞİV sayfası C sütunundaki tarih
(tarih gibi görünen daha doğru sanırım) bilgisi.
ASLAN sayfası D16 üzerinden işlem yaptığınızda sorun yaşamamanız açısından;
H12 için yapılan işlemin benzerini D16 hücresi için de yapmak lazım.

ASLAN sayfası X8 hücresine =X7+0 formülünü uygulayın, ardından da
Geri Getir kodlarındaki aşağıdaki kırmızı satırı silip yerine aşağıdaki mavi satırları ekleyin.

Bunun gibi başka veri varsa (ARŞİV sayfasındaki sütunlarda yer alan gerçek verilere bakmak lazım)
aşağıdaki uygulama benzerini onlar için de yapmanız gerekebilir.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][COLOR="Red"]    Range("ASLAN!D16").Value = Range("ARŞİV!c" & satir).Value[/COLOR] [COLOR="YellowGreen"]'tarih[/COLOR]

[COLOR="Blue"]        Range("ASLAN!X7").Value = Range("ARŞİV!c" & satir).Value [/COLOR][COLOR="yellowgreen"]'tarih olmayan tarihi X7'e aldık ve X8'deki formül ile tarihe dönüştürdük.[/COLOR]
[COLOR="blue"]        Range("ASLAN!D16").Value = Range("ASLAN!X8").Value[/COLOR][COLOR="yellowgreen"] 'X8'daki tarihe dönüşmüş halini D16'ye aldık[/COLOR][/FONT]

Sayın Ömer Bey dediklerinizi de ekledim, sayenizde süper bir program oldu, çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Hayırlı Ramazanlar diliyorum.

Sağlıcakla, iyi günler dilerim.

Geri