• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ana Sayfaya bilgi alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 tr
Merhabalar,

Aynı dosyadaki farklı sayfalardaki bilgilerin ana sayfaya açılır kutu ile seçilerek aktarılmasını istiyorum.
Zamanla ilave sayfalar olabilir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Yb

Ekli dosyalar

Merhabalar,
Sanırım ne yapmak istediğimi iyi anlatamadım veya hocalarımız bu soruyu okumadı yada dikkate almadılar.

Aslında diğer sayfalardaki bilgileri ayrı ayrı ilk sayfaya okutmak istiyorum olduğu gibi (yani hücre biçimleri ile birlikte çizgiler yazı tipi gibi) eğer formül ile yapıyorum ama bu durumda hücrede formüller oluyor hücre biçimleri ve çizgiler gelmiyor. Ters köprü gibi birşey.

Kod ile olur ise formüller hücrede olmayacak ve daha iyi olacaktır.

Eğer formülü ile yapılmış dosya ektedir.

Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi çalışmalar

Yb

Ekli dosyalar

Merhabalar,
Konu günceldir.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Yb®

Şu kodu Sayfa1'in kod kısmına yazıp deneyiniz;

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Address(0, 0) = "K2" Then Sheets(Target.Value).Range("A4:P75").Copy Range("A4")
End Sub

Murat bey teşekkürler ellerinize sağlık.
Sayfa adlarını yeni sayfa eklediğimde otomatik düzenleyecek (getirecek) şekilde List wiew şeklinde yada makro olarak yapabilirmiyiz.

Yeni sayfa eklendiğinde veya hazır sayfa adı değiştirildiğinde S sütununa ilave olacak, zaten listview de oraya tanımlı

Tşk.
Yb®

Son düzenleme:
ListView'lik bir durum yok. Sayfa isimlerini listeme ilgili sitede birçok fonksiyon ve kod mevcuttur. Dilerseniz hücreye yazdığınız isim ile yeni sayfa da oluşturabilirsiniz...

Sitede bulmazanız, ya kod bankalarından destek alabilirsiniz, ya da google'da arama yapabilirsiniz...

İyi günler...

Merhaba;

Şirketimize ait araçların programlarını hazırlarken araç plakası yerine cam numaraları kullanmaktayız. Araç cam numaralarını sistemden excele aktarmış olduğum iş dökümlerinde Araç yazan sütunun altına yazarak araçlarıma görev vermekteyim. Bu görevleri daha sonra filtrelenmiş olan hücrelerden araç cam numaralarını seçerek kaç kalem iş yazılmışsa belirtilmiş olan cam numarasına göre araç görev dağılım excel dosyasına manuel olarak elle yazmaktayız. Dosyaya bu şekilde elle yazmak zaman kaybına sebep olduğu için, araçlara görev yazdığım iş dökümleri sayfasında yazmış olduğum her araç cam numarasının bulunduğu satırların buluşma yeri buluşma saati ve görev numaralarını ana sayfadaki aynı araç cam numarasının yazılı olduğu satırlara ilk buluşma saatinden itibaren atamasını yapmak istiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba;

Şirketimize ait araçların programlarını hazırlarken araç plakası yerine cam numaraları kullanmaktayız. Araç cam numaralarını sistemden excele aktarmış olduğum iş dökümlerinde Araç yazan sütunun altına yazarak araçlarıma görev vermekteyim. Bu görevleri daha sonra filtrelenmiş olan hücrelerden araç cam numaralarını seçerek kaç kalem iş yazılmışsa belirtilmiş olan cam numarasına göre araç görev dağılım excel dosyasına manuel olarak elle yazmaktayız. Dosyaya bu şekilde elle yazmak zaman kaybına sebep olduğu için, araçlara görev yazdığım iş dökümleri sayfasında yazmış olduğum her araç cam numarasının bulunduğu satırların buluşma yeri buluşma saati ve görev numaralarını ana sayfadaki aynı araç cam numarasının yazılı olduğu satırlara ilk buluşma saatinden itibaren atamasını yapmak istiyorum.konu ile alakalı yardımlarınızı bekliyorum. Dosyayı inceleyecek olursanız daha iyi anlayacağınızı sanıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Dosyanızde cam numarası veya araç plakası belirtmemişsiniz.
Mini1 sayfasında ise Plaka, Şoför adı ve kod var (belki cam no dediğiniz bu) ama günlük iş çizelgesinde bunlar olmadığı için bağlantı kurulamaz.
Bana sorarsanız İş emri no ya göre veya araç plakasına göre çizelge oluşturup ona göre yapsanız daha kolay olur.
Dosyayı bir kontrol ediniz.
Yb®

Araç Cam Numaraları hk.

Sevgili Arkadaşım;
Öncelikle açıklamaların için tşk. ediyorum. cam numaralarımı mini1 dosyasındaki plakaları yazılı olan araçların yanında parantez içerisinde 11,12,13,14 şeklinde yazılmıştır. Bu şekilde 1-80 arası araçlarım mevcuttur. buradaki çıkış noktamız olarak cam numaralarını araç iş dökümlerinin karşısına yazıyorum. ben oraya herhangi bir araç cam numarasını yazdığım zaman, excelin mini1 dosyasında o cam numarasının bulunduğu plakayı tespit edip alttaki boşluğa ilk buluşma saatinden itibaren buluşma saati, güzergah kodu ve yanınada günlük görev no'sunu atama yapmasıdır. Belkide sizin belirttiğiniz gibi günlük görev no'suna göre işleri mini1 sayfasına çekebiliriz. eğer yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

araç dağılım

Ayrıca şunu belirtmeyi unuttum. Araç iş dökümlerinin olduğu sayfada iki sütunda yanyana Araç yazılıdır. birinci araç yazılı olan yerde görmüş olduğunuz üzere araç tipi yazılıdır. o kısımda araçların koltuk kapasitelerine göre kategorileri vardır (mini 1-13 kişi, midi 1-31 kişi, bus 1-46) şeklinde kategorileri vardır. ikinci araç yazan sütuna ise cam numaralarını yazmaktayız. 1 no'lu araçtan 80 no'lu araca kadar günlük görevlerini yazmaktayız. işte bu şekilde cam numaralarını yazdıkça mini1 sayfasına direkt olarak istediğim verileri çekmesini istiyorum.

Dosyayı çalıştıramıyorum.

Sayın Arkadaşlar;

Dediğiniz şekilde araç cam numaralarını a sütununa yazdım. formülleride mini1 sayfasına çekmek istediğim sütunları seçerek uyguladım fakat başarılı olamadım. konu ile ilgili olarak göndereceğim dosya üzerinde formülleri uygulayabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Geri