• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ana listeden alt listeye bilgi girme ve silme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ada_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003

benim sorum bir ana listem var ekte bu liste içinde dört ayrı mahlalle var ben ana listeye bilgi eklediğim veya sildiğim zaman alt listemde olan mahalleye de bilgi eklensin veya silinsin bunu excelde sayfasında görüldüğü gibi nasıl yapalirim örnek listeye ali bilir adını girdim inini girdimadresi girdim adres b.ada ben listeye girdiğim zaman otamatik olarak alt listede de b.ada listesine eklensin veya sildiğim zaman da otamatik olarak silinsin
adres şimdiden teşkürler yardımlarınız için

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Yardımcı sütun kullanılarak çözüm hazırlanmıştır. ANA_LİSTE isimli sayfada sarı renkli sütunlar kullanılmıştır. Dilerseniz gizleyebilirsiniz.

Siz ANA_LİSTE isimli sayfada işlem yaptıkça diğer sayfalar otomatik olarak güncellenecektir.

Ekli dosyalar

bilginiz ve ilginiz için teşekürler iyi çalışmalar.

Son düzenleme:
selamlar...
örneği incelediğimde mükerrer kayıtlara da izin verildiğini gördüm.
liste binlere ulaştığında aynı kayıtların kontrolü nasıl sağlanacak.
selamlar

Selamlar,

Sn. Altay3555,

Dikkat ederseniz soruyu soran arkadaşımız mükerrer kayıtla ilgili bir herhangi bir açıklamada bulunmamış. Doğal oarakta cevabımıda bu yönde verdim. Eğer mükerrer kayıtları diğer sayfalara aktarmak istemiyorsanız ANA_LİSTE isimli sayfada E2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. Yana ve aşağı doğru diğer satırlarada uygulayın ve deneyin.

Kod:
=EĞER(EĞERSAY($B$2:$B2;$B2)>1;"";EĞER(DEĞİL(EHATA(MBUL(E$1;$D2;1)));MAK(E$1:E1)+1;""))

Geri