• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Alt+Enter ile alt alta aynı hücrede yazılan yazıları sutun seklınde ayırma sorusu

Merhaba,

Veri Araçları Grubundaki Metni Sütunlara Dönüştür
Sınırlandırılmış seçin ve ileri tuşuna basın
Diğer hanesine Ctrl+J yazın
Son

Tabi sağındaki sütünların boş olması gerek.

B1 hücresine kopyalayınız sağa ve aşağı doğru çoğaltınız.(Ali üstadın formülü)
Kod:
=KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(DAMGA(10)&$A1;DAMGA(10);YİNELE(" ";100));100*SÜTUN(A$1);100))

Merhaba,

Veri Araçları Grubundaki Metni Sütunlara Dönüştür
Sınırlandırılmış seçin ve ileri tuşuna basın
Diğer hanesine Ctrl+J yazın
Son

Tabi sağındaki sütünların boş olması gerek.

Sayın Necdet,

Buradaki Ctrl+J nin mantığı nedir.?
Açıklayabilir misiniz.?

Merhabalar,

Hücre içinde örneğin ahmet; mehmet; ile geçen kelimeleri a1,a2 olarak dönüştürmek istiyorum. Bu mümkün müdür.

Teşekkürler

Merhabalar,

Hücre içinde örneğin ahmet; mehmet; ile geçen kelimeleri a1,a2 olarak dönüştürmek istiyorum. Bu mümkün müdür.

Teşekkürler

2 nolu mesajdaki yöntemi kullanarak verilerinizi ayrıştırabilirsiniz. Ayraç olarak Noktalı Virgül'ü kullanın.

B1 hücresine kopyalayınız sağa ve aşağı doğru çoğaltınız.(Ali üstadın formülü)
Kod:
=KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(DAMGA(10)&$A1;DAMGA(10);YİNELE(" ";100));100*SÜTUN(A$1);100))

merhaba sütun içinde değişken üç cümle yada daha fazlası birbirinden alt+enter tuşuna iki defa basılarak ayrılmış bu durumda nasıl yapılabilir

Ekli dosyalar

Merhaba sınırlandırılmışı seçip ileri tuşuna bastıktan sonra değeri seçmeme rağmen boşluğa hiç bir şey yazamıyorum neden olabilir

Sayın erkan çok özür diliyorum ama hiç bir karaktere müsade etmiyor anlayamadım
içine girip CTRL ye basılıyken J karakterine basınca da olmadı

Üstadım yanda metin niteleyiciyi yok olarak seçince sonuç aldım ancak ayırma işlemini boşlukları baz alarak yapmıyor

Merhaba,
  • ctrl+H (Bul ve Değiştir)
  • Aranan Alt+010
  • yerine konacak boşluk
  • Tümünü değiştir
  • tamam

Necdet Bey ve Erkan Bey, ilginiz için çok teşekkür ederim.

Merhaba,
  • ctrl+H (Bul ve Değiştir)
  • Aranan Alt+010
  • yerine konacak boşluk
  • Tümünü değiştir
  • tamam
Necdet Bey merhaba, ben Damga(10) ile başka bir sayfadan veri getirdim ancak getirmek istediğim veri para birimi olarak yazılıyken, getirdiğim veri para birimi olarak değil de sadece sayı olarak yazılıyor. Bunun bir çözümü var mı acaba?

Damga(10) ile başka sayfadan veriyi nasıl getirdiniz?

Eğer getirdim dediğiniz veri gerçekten sayı ise hücreyi biçimlendirerek para birimi ekleyebilirsiniz.

Merhaba,
Özeldeki açıklamaya göre yanıtlayım. Ben iki veriye birden biçim uyguladım, siz kendinize göre uyarlayınız.

Kod:
=METNEÇEVİR(Sayfa1!A1;"#.##0,00 ₺") & DAMGA(10) & METNEÇEVİR(Sayfa1!A2;"#.##0,00 ₺")

Geri