• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Alt alta olan verileri yan yana sıralama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mhc105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
Öncelikle hepinize merhaba.Siteye yeni üye oldum ve hakikaten acil bir sorunum var.Ben hastanede çalışıyorum ve elimde bu ay gelen hastaların ve hastalara yapılan işlemlerin excel dosyası var.Bu dosyada hastanın adı yapılan işlemleri var.Fakat hasta geldiğinde ne yapılsıysa hepsi altalta sıralanıyor ve yapılan herbir işlem yine alatalta satırlanıyor.Örneğin hasta adı A gelmiş muayene olmuş tahlil istenmiş röntgen istenmiş bunlar excele aktarıldığında hepsi alta alta sıralanıyor ben bunları aynı isim altına toplamak ve en sondaki toplamı tamamını tek bir satıra toplamak istiyorum.Yani Hasta adı A muayene,bir alt satırda yine Hasta adı A hemogram vb.gibi gidiyor.Benim istediğimde aslında tam olarak şu:hasta adı A ve alt satırdaki yine A ya ait yapılan işlemlerin tek bir satırda olması.Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın acemi olduğum için ne şekilde anlatabilirim bilemiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

merhaba
kopyalanacak sütunu seçin, yapıştırılacak satırı seçin
özel yapıştır / işlemi tersine çevir onay kutusunu işaretleyin

Merhabalar

Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Forum kurallarını okuyunuz.

"Acil yardım..." veya "Lütfen, yardım..." gibi arşivde bir anlam ifade etmeyecek başlıklarla konu açmayınız.

Yeni üye olduğunuz için, şimdilik konu başlığı "Alt alta olan verileri yan yana sıralama " şeklinde ben değiştirdim. Daha sonraki sorularınızda, probleminizi ifade edebilecek uygun bir başlık seçmeye dikkat ediniz.

İyi çalışmalar ...

selamın aleyküm makro ile yapabilrimiyiz hocam bunu acaba böyle bir makro varmı butona basınca diğer sayfaya yan sıralasın dataları

Geri