• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Alt alta hücrelerin toplanması HK.

Slm, hocam ben ör: A2 ile A20, B2:B20, C2:C20, D2:D20, E2:E20, F2:F20;....... Hüçreleri arasında bulunan alt alta olan değerlerin toplanmasını yapamıyorum. bunun sebebide; 2 ila 20. satırlar aralığında her birinde farklı farklı sonuçların olmasından yani;kiminde ör:A5 te bitmiş, kiminde B14 te bitmiş, kiminde C5 te bitmiş gibi olduğundan ve diğer 20 ye, kadar kalan alt satırlardada; #SAYI! şeklinde sayı olmayan hücrelerde bu yazı olduğundan toplamdaki =TOPLA(A2:A20) aralığındakilerini toplamıyor.sonucunu :#SAYI! olarak veriyor,taploda izah etmeye çalıştım becerebildiğim kadarıyla yardımlarınz için şimdiden tşk ederim. saygılarımla hocam.

Ekli dosyalar

Aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
=ETOPLA(A2:A20;"<>#SAYI!";A2:A20)

sağduyarlılığınız vede en içten yardımlarınz için ayrıca, çok teşekkür ederim gönül dostu hocam, ve hocalarıma, hani bu cevaplar ben çok iyi biliyorum ki;bizzat kendim dha öncedende yani. böyle altın üyelik olmadanda önce gene bu günkü gibi aynı duyarlılık vede içtenliğinizle yardımlarınızı esirgemedinize bizzat sizden önceki konularımdada yardım ettniz gibi aynı şekilde altın üyelik ayrımı olmaksızın gösterdiniz bu içten yardımlarınıza canı gönülden teşekkürü bir vefa borcu gibi kendimde bir görev sayarak siz yüce gönüllü insanlara böyle yardımlarınızı görüpte,sizlere minnettarlığını geri dönüşümünü yapamayan nice nice sessiz kalmış gönüller adına kendim onlarıda kendi namı adıma temsilen hepinize teşkkür eder, iyiki varsınız diyerek, ALLAH her birinizden razı olsun diyerek. bundan sonraki çalışmalarınızdada ,ALLAH yar ve yardımcınız olsun,herbirinizin. en içten saygılarımla.. muratazadem.

Geri