• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Alt alta girilen verilerin sondan yukarı doğru toplamak

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar
Örneğini göndermiş olduğum sayfada bir fon programı hazırlıyorum. Alt alta girmiş olduğum verilerin son on günlük, son otuz günlük gibi sondan yukarıya istediğim kadarını toplamak istiyorum. Aynı zamanda da grafik de yansıtacağım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhabalar
Örneğini göndermiş olduğum sayfada bir fon programı hazırlıyorum. Alt alta girmiş olduğum verilerin son on günlük, son otuz günlük gibi sondan yukarıya istediğim kadarını toplamak istiyorum. Aynı zamanda da grafik de yansıtacağım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla

eki inceler misiniz.
C3 - C4 Hücresine İlk tarihi
C2 hücresine veya D2 hücresine kaç günlük istiyorsanız onu yazınız

Ekli dosyalar

İhsan bey öncelikle kısa zamanda cevap ve ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Çok işime yarayacak yeni bir formül öğrenmemle birlikte istediğim bu şekilde değil.
Ben veriyi her gün alt alta girdikçe otomatik olarak en son girdiğim veriden yukarı doğru istediğim gün doğrultusunda belirlediğim hücrede yüzdeliğini görmek istiyorum.
Yani sarı hücrede hep son on günlük istatistiği, yeşil hücrede hep son otuz günlük istatistiğin otomatik olarak yansımasını istiyorum.
Yeni ekte veriler ekleyip verisini almak istediğim hücreleri renkli olarak belirttim.
Saygı ve sevgilerimle

Ekli dosyalar

İhsan bey öncelikle kısa zamanda cevap ve ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Çok işime yarayacak yeni bir formül öğrenmemle birlikte istediğim bu şekilde değil.
Ben veriyi her gün alt alta girdikçe otomatik olarak en son girdiğim veriden yukarı doğru istediğim gün doğrultusunda belirlediğim hücrede yüzdeliğini görmek istiyorum.
Yani sarı hücrede hep son on günlük istatistiği, yeşil hücrede hep son otuz günlük istatistiğin otomatik olarak yansımasını istiyorum.
Yeni ekte veriler ekleyip verisini almak istediğim hücreleri renkli olarak belirttim.
Saygı ve sevgilerimle

sizin işinizi bence bu dosya görür
inceleyin lütfen

Ekli dosyalar

İhsan bey bir eksikle olmuş durumda.
Eksik olanı alttan yukarı doğru hücreleri toplaması lazım.
Son 30 hücrenin toplamı 0,20% yapması gerekirken sizin formül sadece tarih eksilttiğinden son 23 hücreyi topluyor ve sonuç 0,16% çıkıyor.
"Verileri girdiğim tarihler arasında cumartesi, pazar ve resmi tatiller olmuyor."

İhsan bey bir eksikle olmuş durumda.
Eksik olanı alttan yukarı doğru hücreleri toplaması lazım.
Son 30 hücrenin toplamı 0,20% yapması gerekirken sizin formül sadece tarih eksilttiğinden son 23 hücreyi topluyor ve sonuç 0,16% çıkıyor.
"Verileri girdiğim tarihler arasında cumartesi, pazar ve resmi tatiller olmuyor."

bunları bu şekilde yapamayız.
dilerseniz konuyu bu şekilde açıklayarak tekrardan konu açın
çünkü bu sizin dediğiniz miladi takvime göre olacak

İhsan bey, çözüme ulaşamasak da sayenizde iki formül öğrenmiş bulunmaktayım,
teşekkürlerimi sunarım.
Saygılarımla

Geri