• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

alan a makro eklemek

Excel Vers. ve Dili
2003
tr
WORD deki alan'a makro eklemek

selam
ben sürekli olarak kullandığım rapor formatımdaki bazı değişken alanlara hazırladığım userform ile text atamak istiyorum

misal formatta "-----" şeklinde görülen kısma tıkladığımda bu userform açılırsa istediğim olacak
üstelik bunu ben 3-4 yıl önce yapmışım ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum maalesef muhtemelen bu forumdan öğrenmişimdir ama tekrar bulamadım

teşekkürler

Son düzenleme:
Selamlar,

Bahsettiğiniz alan sayfa üzerinde ise ve mesela A sütunundaysa aşağıdaki kodu sayfanın kod bölümüne uygularsanız A sütununda herhangi bir hücreye çift tıklarsanız form açılabilir.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub
    Cancel = True
    UserForm1.Show
End Sub

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ben bu olayı word içinde yapmayı kast etmiştim

aşağıda 2-3 yıl önce yaptığım ama maalesef şu anda yolunu hatırlamadığım örneği içeren bir ek yükledim

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sayfa üzerine bir buton ekleyip formunuzu buton aracılığı ile açabilirsiniz.

cevabınız için teşekkür ederim,
dediğiniz yolu ben de düşündüm de test.doc daki gibi kelimeye tıklayınca çalışan makro kullanmak istiyorum,
çünkü birkaç yerde farklı formlar gerekli,
ayrıca çıktı alırken butonları da tek tek silmem gerekli olacak

Son düzenleme:
merhaba

bunu deneyiniz

ekle / alan / MakroButton

ufkum açıldı :)
daha önce denediğim ama çalışmayan bir userform u da çözdüm
asıl sorunum alana makro atamak değil de yazdığım makroymuş arattığım kelimeye ulaşamıyormuş...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri