• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aktif Hücre Adresini Bulmak

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar. AKtif Hücrenin adres bilgisini formül ile nasıl bulabiliriz ?

Necdet Yeşertener üstadım merhaba. Benim için şereftir. Benim bulduğum çözüm şu şekilde :

=HÜCRE("ADRES";(KAYDIR(DOLAYLI(HÜCRE("adres"));0;0)))

Eğer ihtiyacı olanlara faydam olabilirse ne mutlu bana.

Teşekkürler,

Mutlaka bir arkadaşımza gerekli olabilir.

Serdar bey tebrikler güzel bir soru ve cevap. Formülünüzü incelerken farkettim, eğer yanlış anlamadıysam istediğiniz işlemi sadece aşağıdaki formülde yapıyor.

=HÜCRE("adres")

İlginiz için teşekkür ederim Levent Bey. Benim için gerekli olan aktif hücreye sağa veya sola işlem yapmaktı. O yüzden yazdığım formülasyon ile bunu yapabiliyorum. Ancak sadece aktif hücre bilgisi yetiyorsa aynen dediğiniz gibi daha kısa olan =HÜCRE("adres") şeklindeki çözüm de daha da uygundur. Sağlıcakla kalın.

eski bir soruya güncel bi soru daha eklemek isterim. bu işlemi hücre de formül değilde makro ile yapmak istesek nasıl bi kod yazmamız gerekir.
Yapmak istediğim şey, aktif olan hücrenin satırında A B ve C sütünündaki değerleri silmek. Makro ile tabi.

Necdet Yeşertener üstadım merhaba. Benim için şereftir. Benim bulduğum çözüm şu şekilde :

=HÜCRE("ADRES";(KAYDIR(DOLAYLI(HÜCRE("adres"));0;0)))

Eğer ihtiyacı olanlara faydam olabilirse ne mutlu bana.

Tam aradığım formül. Teşekkürler Sayın baydeniro.

Saçma bir soru olacak galiba ama, aktif hücrenin adres bilgisi nedir? Ne işe yarar? :frown::yardim: (cahilliğimi mazur görün lütfen)

Geri