• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aktif ay sayfasına gitmek

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar hayırlı geceler.

Ekte gönderdiğim excel sayfasını hangi ayda kapatılırsa kapatılsın, sayfayı ilk açtığımda içinde bulunulan ay sayfasının açılmasını istiyorum.

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Kod:
http://www.dosya.tc/server4/x8mdcz/Ornek.xlsx.html

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
VBA editör sayfasında ThisWorkbook kısmına,
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
cariay = Evaluate("CHOOSE(MONTH(NOW()),""OCAK"",""ŞUBAT"",""MART"",""NİSAN"",""MAYIS"",""HAZİRAN"",""TEMMUZ"",""AĞUSTOS"",""EYLÜL"",""EKİM"",""KASIM"",""ARALIK"")")
Worksheets(cariay).Activate
End Sub
Kodunu yazın. Dosyanızı denemek için OCAK sayfası açık olacak şekilde kaydedip kapatın.Sonra yeniden dosyanızı açın.(EKİM sayfası açılacaktır.)

Merhaba.
Boş bir modül'e kopyalayın ve kaydedip kapatın.
Tekrar belgeyi açın.
Kod:
Sub auto_open()
    Sheets(Format(Now, "mmmm")).Activate
End Sub

Sayın turist ve Sayın Ömer Bey ilginiz için çok teşekkür ederim, çok işime yaradı, süpersiniz Maşallah.

İlk açılış kodunun arasına aşağıdaki mesajı ekledim ancak burada aktif ay küçük harfle görünüyor, bunu nasıl büyük harfle yazabiliriz?

Kod:
MsgBox "       MERHABA " & vbCrLf & " " & vbCrLf & "      Bu ay : " & Format(Now, "MMMM") & " ayı"

Format(Now, "MMMM") yerine; UCase(Format(Now, "MMMM")) şeklinde yazın.
Ucase(.....) -> BÜYÜK HARF, LCase(.....) -> küçük harf.

Ömer Bey valla süper bir şey oldu çok teşekkür ediyorum, hayırlı geceler.

Merhaba arkadaşlar hayırlı sabahlar.

Sayfa ilk açıldığında aşağıdaki kod, aktif ay sayfasına gidiyor, süper bir şekildede çalışıyor, yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Bu konuda küçük bir sorun var, sayfayı ilk açtığımda ekrana gelen mesajda Bu ay: ARALıK ayı şeklinde yazıyor. ARALIK ayını ARALıK şeklinde, EKİM ayını EKIM şeklinde, KASIM ayını KASıM şeklinde gibi yazıyor, bu Türkçe karaktere dönüştürmek istiyorum.

Kod:
Private Sub workbook_open()
Application.Calculation = xlAutomatic
MsgBox "MERHABA" & vbCrLf & Application.UserName & vbCrLf & " " & vbCrLf & "Bu ay :" & UCase(Format(Now, " MMMM")) & " ayı", , "A S L A N"
cariay = Evaluate("choose(month(now()),""OCAK"",""ŞUBAT"",""MART"",""NİSAN"",""MAYIS"",""HAZİRAN"",""TEMMUZ"",""AĞUSTOS"",""EYLÜL"",""EKİM"",""KASIM"",""ARALIK"")")
Range("B2").Select
End Sub

Kod:
Sub AY()
Dim deg As String
Range("A1").NumberFormat = "@"
deg = Format(DateSerial(Year(Date), Range("B1").Value, 1), "mmmm")
[B]Range("A1").Value = UCase(Replace(Replace(deg, "i", "İ"), "ı", "I"))[/B]
End Sub

Başka bir excel çalışma sayfamda kullandığım Sub AY () kodundaki siyahla yazılı olan I ve i harflerini düzeltme kodunu, Private Sub workbook_open () koduna uygulamaya çalıştım ancak yapamadım.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Kod:
MsgBox "MERHABA" & vbCrLf & Application.UserName & vbCrLf & " " & vbCrLf & "Bu ay :" & _
UCase(Replace(Replace(Format(Now, " MMMM"), "i", "İ"), "ı", "I")) & " ayı", , "A S L A N"
cariay = Evaluate("choose(month(now()),""OCAK"",""ŞUBAT"",""MART"",""NİSAN"",""MAYIS"",""HAZİRAN"",""TEMMUZ"",""AĞUSTOS"",""EYLÜL"",""EKİM"",""KASIM"",""ARALIK"")")
Worksheets(cariay).ActivateRange("B2").Select
End Sub

şeklinde deneyin.

Sayın Yusuf44 ve Aslan7410,

Merhabalar.

Bu dosya ilgimi çekti ve sizin son iletiye eklediğiniz kodu, modüle yazdım. Ocak ayındayken kapatıp açtığımda, Aralık ayı sayfasına gidiyor, ancak "Merhaba, Bu ay ....." şeklinde bir mesaj almıyorum.

Acaba, nerede yanlış yapıyorum?

Yardım ve katkılarınız için önceden teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılar.

Son düzenleme:
Kodlar aşağıdaki halinde iken bende sorunsuz çalışıyor. yalnız bu kodların düzgün çalışması için kodların sayfanın kod bölümüne değil Thisworkbook bölümüne yazılması gerekiyor:

Kod:
MsgBox "MERHABA" & vbCrLf & Application.UserName & vbCrLf & " " & vbCrLf & "Bu ay :" & _
UCase(Replace(Replace(Format(Now, " MMMM"), "i", "İ"), "ı", "I")) & " ayı", , "A S L A N"
Range("B2").Select
End Sub

İlginiz, yanıtınız ve inceliğiniz için teşekkürler, üstadım.

Sayın Yusuf Bey ilginize çok teşekkür ediyorum, vardiyalı çalıştığım için cevap veremedim, yeni bilgisayar başına geçtim, ellerinize sağlık tam istediğim gibi oldu.
Hayırlı akşamlar.

Geri