• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aktif alanın belirli hücrelerde dolaşması hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tb

Merhaba. Ekli dosyada da örneği olduğu gibi aktif alanın enter ve ok tuşlarına basıldığında belirli hücrelerde dolaşmasını yapabilirmiyiz. Örnek : A5, C8, E7 v.b. Teşekürler.

Kırmızı hücrelerin hepsini birden seçin, (Ctrl tuşunu basılı tutarak hepsini birden seçebilirsiniz) seçtiğiniz hücrelerin kilidini Biçim > Hücreler > Koruma penceresinden açın. Araçlar > Koruma > Sayfayı koru komutlarıyla sayfayı korumaya alın. Bunu yaparken Kilitli hücreleri seç yazan yeri iptal edin. Örnek dosyanız ektedir.

Mehmet bey bir soru doha sormak istiyorum. Daha öncelerde form sayfasından indirmiş olduğum bazı dosyalarda hücrelerde açıklama var ancak hücre üzerinde sağ clik yaparak girilen bir açıklama türü değil. Ok tuşu ile oraya geldiği zaman ortaya çıkıyor. Bunu nereden yapabilirim.

Şöyle yapılan mı?

Hücreyi sağ tıklayın, gelen menüden Açıklama ekle'yi seçin. Açılan küçük pencereye açıklamanızı yazın.

Yok hayır yazdığınız gibi değil. Onu biliyorum ancak zannedersem başka bir tane daha var. Ben onu sormuştum. Söylediğiniz şekilde yapıldığı zaman yazarın ismi çıkıyor.

İlgi alan yada hücreleri seç>Veri>Doğrulama>Girdi İletisi>Başlık(herhangi bir veri)>Girdi İletisi(herhangi bir veri)>Tamam

Seyit bey teşekür ederim. (Biraz geç oldu ama ancak yazabildim.)

Geri